Un an de licitație pentru repararea străzilor din Brașov. Firmele Morani și Recon vor răspunde de calitatea drumurilor

Anunțată în anul 2017, lansată în 23 mai 2018, licitația pentru semnarea unor acorduri-cadru pe patru ani pentru repararea și întreținerea străzilor a fost parțial finalizată de Primăria Brașov. Valoarea maximă estimată a licitației a fost de 419.349.096 lei, municipalitatea brașoveană a reușit să semneze contractul pentru lotul 2 (care include străzile din sudul Brașovului) cu o valoare estimată de cu doi constructori, respectiv asocierile SC Recon SA (lider)- RS Activ SRL (asociat) şi SC Morani Construct SRL (lider) – SC Phoenix Transbac SRL (asociat), cu terţi susţinători Impresa di Costruzioni ing. E. Mantovani SPA şi SC Valdek Impex SRL. Valoarea maximă a acordului cadru pe patru ani este de  228.512.639 lei, fără TVA, iar pentru fiecare an se va semna câte un contract subsecvent. „Suntem în faza de semnare a contractului subsecvent pe anul 2019. Acesta nu a fost încheiat, pentru că a fost introdus salariul minim în construcţii şi trebuie să facem reglajele necesare”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea. 
Conform anunțului licitației, valoarea unui contract subsecvent anual pentru acest lot nu poate depăşi suma de 59.957.536 lei, fără TVA. 
Acest lot include drumurile din sudul oraşului, perimetrul fiind delimitat de străzile Zizinului, Toamnei, Kogălniceanu, Iuliu Maniu (sector Hidromecanica – Al.I.Cuza), Al.I.Cuza, Avram Iancu, Stadionului (sector Avram Iancu – str.Lunga), Calea Făgăraşului.  În Lotul 2 se includ toate elementele geometrice ale străzilor: Iuliu Maniu (sector Hidromecanica – str.Al.I.Cuza), str.Al.I.Cuza, Avram Iancu, Stadionului (sector str.Avram Iancu – str.Lungă), Calea Făgăraşului, inclusiv intersecţiile. 
În ultimii doi ani, străzile din această zonă a orașului au fost întreținute în baza unor contracte „pe perioadă determinată”. 
 

Licitația pentru jumătatea nordică a orașului, blocată din cauza contestațiilor

 Purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov a precizat că pentru repararea și întreținerea străzilor din jumătatea nordică a orașului (lotul 1) acordul-cadru nu a putut fi semnat, pentru că procedura de atribuire a fost contestată. Și străzile din această zonă a orașului au fost reparate în ultimii doi ani în baza unor contracte „pe perioadă determinată”, iar cel care este acum în vigoare va expira în data de 30 aprilie. „Pentru arterele incluse în acest lot se va încheia un nou contract, valabil până la semnarea acordului cadru pe patru ani”, a explicat Toarcea. 

În acest lot sunt incluse arterele rutiere din partea nordică a oraşului, delimitate de str. Zizinului, Toamnei, M. Kogălniceanu, Iuliu Maniu (sector Hidromecanica – str.Al.I.Cuza), str. Al.I.Cuza, str. Avram Iancu, str. Stadionului (sector str. Avram Iancu – str.Lungă), Calea Făgăraşului.
 Valoarea estimată a acestui contract (pentru toţi cei patru ani) este cuprinsă între un minim de 41.501.431 lei şi  un maxim de 190.836.457,60 de lei/ 4 ani, iar la licitație s-au înscris  5 firme (4 din judeţul Braşov şi una din Covasna).  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.