Un elev brașovean de la Colegiul „Andrei Șaguna“ a câștigat marele premiu la Olimpiada Națională de Chimie

Un elev de la Colegiul „Andrei Șaguna“ a câștigat marele premiu la Olimpiada Națională de Chimie. Ediția din acest an a concursului s-a desfășurat la Constanța, perioada 21 – 25 martie, pentru elevii de clasele VIII – XII.



 

Brașovul a venit de la Olimpiada Națională de Chimie cu un premiu I, un premiu special și o mențiune.

Premiul cel mare și premiul special pentru cel mai mare punctaj la proba practică a fost obținut de Dragoș Sebastian Merișca, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Andrei Șaguna“.  Dragoș Sebastian Merișca a obținut 79,5 puncte la partea de teorie și  97 de puncte la proba practică, având astfel un total de 86,5 puncte, cu aproape un punct în plus față de câștigătoarea locului 2, o elevă de la Liceul Teoretic Internațional de informatică din București, care a obținut, în total 85,52 de puncte.

Un alt elev din Brașov, Ștefan Dimitriu, elev în clasa a X-a tot la Colegiul Național „Andrei Șaguna“, a obținut o mențiune la Olimpiada Națională de Chimie, clasându-se le locul 9, cu 81,6 puncte (82 de puncte la partea de teorie și 81 de puncte la proba practică). El s-a calificat în lotul pentru Olimpiada Internațională de Chimie, de pe locul 11. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.