1,3 milioane lei la Centrul Județean de Excelență în Educație, pentru condiții comparabile cu cele de la laboratoarele Universității Transilvania

Municipalitatea  a alocat, în acest an, suma de 1,3 milioane lei pentru funcționarea și amenajările de la Centrul Județean de Excelență în Educație Brașov. Suma a fost aprobată în ultima ședință a CL, când s-a aprobat bugetul municipiului. 



 

Potrivit consilierului local PNL Braşov, Adrian Oprică, membru şi în consiliul de administraţie al Centrului Judeţean de Excelenţă în Educaţie Braşov, suma de 1,3 milioane de lei, investită de  Municipalitate, în institutuţia de învământ care activează la Colegiul „Nicolae Titulescu”, va aduce de la sine condiţii comparabile cu cele din centrele de învăţământ din afara ţării.

Adrian Oprică are încredere că orice investiţie în educaţie se va întoarce către Braşov şi implicit către România, care trebuie să facă toate eforturile pentru a-şi păstra tinerii în ţară la finalul studiilor.

„Orice investiţie în educaţie aduce de la sine un progres pe termen lung, iar investiţia în elevii de excelență pe care îi avem cred că se va întoarce către România prin ceea ce pot face ei aici, după ce termină studiile. Este foarte important să le oferim condiţii comparabile cu cele din instituţiile de învățământ de top din țară sau din străinătate, şi să îi facem pe tineri să nu mai fie atât de dornici să studieze în afara ţării. Faptul că şi la nivel de gimnaziu şi liceu, Municipalitatea investeşte în astfel de centre, împreună cu sponsori din comunitate, iar la Universitatea Transilvania există, de asemenea, condiţii excelente de învăţământ, nu face altceva decât să ofere o continuitate care sper să se reflecte pe viitor în dezvoltarea orașului, la care să contribuie chiar cei în care se investeşte astăzi”, a spus consilierul local PNL.

Centrul Județean de Excelență în Educație va amenaja trei dintre sălile în care lucrează elevii, transformându-le în  laboratoare de studiu practic, cu dotări de ultimă generație, comparabile cu cele de la Universitatea Transilvania.



 

În acest an, Municipalitatea alocă 1,3 milioane de lei pentru buna funcționare a acestui Centru, o parte din bani urmând să fie utilizați, pentru amenajarea laboratoarelor, în parteneriat cu un sponsor privat. Două dintre ele vor fi pentru electronică, iar al treilea de robotică, după cum a precizat Luciu Alexandrescu, directorul Centrului Județean de Excelență în Educație. Aceste laboratoare vor fi folosite pentru pregătirea practică a elevilor care frecventează Centrul Judeţean de Excelență, aici urmând să studieze inclusiv Lotul național de fizică, ce va participa la concursurile și olimpiadele internaţionale.



 

Centrul Județean de Excelență în Educație funcționează din 2016 la Brașov, într-un spațiu pus la dispoziție gratuit de Primăria Brașov, la Colegiul Nicolae Titulescu, și este finanțat de Municipalitate. Elevii de la Centru se pregătesc suplimentar în opt discipline: Matematică, Informatică, Fizică, Chimie, Biologie, Limba și Literatura Română, Limba Germană şi Geografie.  

 După doar un an de la deschidere, elevii brașoveni au adus primele premii la disciplinele pentru care se pregătesc suplimentar: 2 medalii de aur, una de argint si una e bronz, la Concursul Internaţional de Fizică de la Voroneţ.
De asemenea, la 1 ianuarie până în prezent, elevii care se pregătesc la Centru au obținut aproape 40 de premii internaționale și 80 de premii și diplome la olimpiadele județene, iar peste 30 de elevi s-au calificat la etapele naționale și internaţionale ale unor olimpiade. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.