FOTO&VIDEO. Primul exemplar de panda roșu din România a ajuns la Zoo Brașov

După un transport fără probleme, femela de panda roșu primită de la Zoo Kolmarden (Suedia) a ajuns în noul ei amplasament de la Grădina Zoologică Brașov, anunță directorul parcului de la Noua, Ain Pânzaru.



 

 „Acest exemplar, unic în România, face parte din programul de reproducere și conservare coordonat la nivel european de EAZA (Asociația Europeană a Grădinilor Zoologice și Acvariilor), urmând ca îndupă indicațiie coordonatorului acestui program, să aducem și un mascul în vederea formării unei perechi reproducătoare.
Urmează o perioadă de carantină și de adaptare, după care, în funcție de recomandările medicului veterinar, va putea fi văzută de către vizitatorii noștri“, a spus Alin Pânzaru.

Femela de panda roșu se numește Peggy și are vârsta de doi ani. În următoarele 30 de zile ea va sta in carantină, pentru a se adapta noilor condiții. 

În acest an, Grădina Zoologică din Brașov a primit și alte exemplare spectaculoase care pto fi vizitate. Din luna ianuarie, la Zoo s-a deschis „Casa maimuțelor“ unde pot fi văzute exemplare noi de maimuțe. Tot în acest an au fost aduși și lemurii și suricatele, care pot fi vizitate deja în spațiile special amenajate pentru ele. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.