Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, impresionată de Spitalul din Săcele: „Am văzut aici aparatură care nu este în spitale județene. Ar merita premiat“

După mai multe vizite în ultima perioadă, la unități medicale mai mici ori mai mari care nu i-au creat cea mai bună impresie, ministrul Sănătății, Sorina Pintea a trecut și pe la Spitalul municipal Săcele și s-a arătat mai mult decât mulțumită de ceea ce a văzut aici, spunând, în final că „așa trebuie să arate un spital mic, de suport“.



 

„Din punctul meu de vedere, aşa ar trebui să arate un spital mic, de suport, care să deservească spitalele mari, n-am avea atâtea prezentări în urgenţă dacă fiecare spital mic ar înţelege că aşa trebuie să arate. Este adevărat că este mult mai uşor să ţii curăţenie într-un spital mic, cu un număr mai redus de pacienţi, dar, pe de altă parte, spitalele mari au un număr mai mare de personal. (…) Sunt foarte plăcut impresionată, am văzut aparatură pe care n-am văzut-o în spitale judeţene, semn că cineva s-a preocupat şi a ştiut clar ce trebuie să facă“, a declarat Sorina Pintea, care a adăugat că „există spitale pe care ar merita să le premiem pentru ceea ce reprezintă în zonele lor“.

Ministrul Sănătăţii a vizitat marți spitalul de la Săcele, intrând inclusiv într-una dintre toalete. Ea a stat de vorbă cu personalul medical, dar şi cu un pacient. În final, Sorina Pintea a firmat că Ministrul Sănătății a declarat că închiderea acestui spital în 2010 s-a dovedit o decizie pripită.  

„Mi-a plăcut că există suficienți mediciși că ei sunt entuziaști. Dacă dacă avem aparatura necesară și condiții, nu se poate să nu fie entuziaști“, a mai spus ministrul. 



 

Spitalul municipal Săcele a fost închis în 2010, odată cu alte unități medicale de mici dimensiuni din România. În 2017, la solicitarea actualului primar, Virgil Popa, au fost finalizate procedurile de redeschidere, iar spitalul a fost repus în funcțiune, cu bani de la bugetul local. Pentru început, Spitalul municipal Săcele s-a redeschis punând la dispoziția pacienților din municipiu și din localitățile din jur, 7 specialități pe ambulatoriu, respectiv medicină internă, cardiologie, chirurgie, obstetrică-ginecologie, oftalmologie, ORL și pediatrie, plus  structură de spitalizare de zi cu 5 paturi. În 2017, administrația locală din Săcele a angajat 8 medici, șase asistente și câte 4 infirmiere și îngrijitoare, pentru a repune în funcțiune Spitalul.  



 

De la 1 mai 2018, Spitalul municipal Săcele funcționează 24 din 24, 7 zile din 7, cu o structură ce conține și paturi de spitalizare continuă, pe Interne, Cardiologie, Pediatrie, Oftalmologie, Chirurgie generală, Obstetrică-Ginecologie, Radiologie, ORL, Endocrinologie și Ortopedie. Tot atunci, s-a amenajat și o sală de mici intervenții chirurgicale și un cabinet de explorări cardiovasculare unde se fac spirometrie, ecografie și teste de efort, iar structura de personal a ajuns la 17 medici și 41 asistenți, infirmiere și personal auxiliar. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.