Senatorul de Brașov, Daniel Zamfir, îi bate obrazul lui Ludovic Orban: Un adevărat președinte al PNL ar fi citit în Piața Sfatului scrisoarea disidentului Iulius Filip

Senatorul de Brașov, Daniel Zamfir, ales pe listele PNL dar trecut, între timp la ALDE, se arată indignat de seninătatea cu care Ludovic Orban a participat duminică la mitingul electoral de la Brașov, după scandalul public iscat de scrisoarea disidentului anticomunist adresată lui Augustin Lazăr (susținut de Ludovic Orban la conducerea Parchetului General).



 

Într-un comunicat transmis presei, Zamfir i se adresează președintelui PNL, întrebându-l public „cu ce obraz“ a venit la Brașov, dat fiind că partidul său ține „ciuma-roșie-cu-chip“, în funcția de procuror al României. 

Redăm mai jos, integral, mesajul senatorului ALDE, Daniel Zamfir: 

„Cu ce obraz ai venit tu, azi, în Brașov, Ludovice? Zi-le tu, Ludovice, în Brașovul primei revolte anticomuniste, d-lui Marius  Boeriu și membrilor Asociației 15 Noiembrie 1987, d-lui Octav Bjoza și membrilor AFDPR, cum e cu «Ciuma- roșie-cu-chip» pe care tu și cu președintele tău o țineți în funcția de procuror general al României! 



Explică-le de ce sunteți complici cu foștii torționari, de ce scuipați voi  pe istoria anticomunistă a  PNL! Un adevărat președinte al PNL, astăzi ar fi citit în Piața Sfatului scrisoarea disidentului Iulius Filip către procurorul torționar Augustin Lazăr, așternută pe hârtie la 6 zile după ce «Ciuma-roșie-cu-chip» i-a prelungit chinul, tortura, schingiurea. N-ai cum, Ludovice, să faci altfel decât ești! N-ai cum! Ca o slugă ce ești (a sistemului), tu ești solidar cu o slugă a sistemului! Solidar nu cu liberalii care au suferit în închisori (de ieri și de azi), ci cu torționarii lor!
Pentru cei care mai au în ei sânge liberal, iată cuvintele care ar fi trebuit să se audă azi la Brasov:
«Te întreb, frate române, chiar dacă faci parte din aparatul de represiune – Nu auzi durerea și oftatul neamului românesc? Te-ai întrebat vreodată câți români au trecut pe aici? Da, frate române, ai fost numit să ai mare răspundere, care apasă din ce în ce mai greu pe umeri tăi, să nu uiți că cei pe care-i servești iau mulți bani pe funcțiile lor, dar fii sigur că nu o să aibă parte de ei! Niciodată banii câștigați pe oasele și cadavrele fraților tăi nu pot avea decât mirosul durerii și nenorocirilor. Bunul Dumnezeu va face mare dreptate! De ce sunt în închisoare știi, dar te-ai ostenit prea puțin ca oameni să nu fie torturați și schingiuiți, deși era o atribuțiune care îți revenea.Iulius Filip,
14 iulie 1986“.



 

Disputele publice dintre președintele PNL, Ludovic Orban, și senatorul de Brașov, Daniel Zamfir, fot liberal care a trecut la ALDE, este mai veche. Anul trecut, în martie, Orban a propus Biroului Executiv Național PNL excluderea din partid a lui Zamfir,  pentru o presupusă apropiere de PSD, care i-a susţinut proiectele de legi în Parlament.  Zamfir a declarat atunci că, de fapt, Orban promovează interesele unor instituții bancare și IFN-uri, interesate ca inițiativele sale legislative să nu treacă. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.