297 de gospodării greu accesibile din județul Brașov, electrificate pe banii statului, cu panouri fotovoltaice

Foto: ProAlpin

297 de gospodării isolate din județul Brașov au fost incluse în programul național de electrificare prin panouri fotovoltaice. Potrivit deputatului PSD Roxana Mînzatu, gospodăriile se află în nouă localități, o parte dintre ele fiind în sate răsfirate din zone care greu pot fi legate la rețelele clasice de electricitate. 

„În județul Brașov, sunt eligibile nouă localități, care vor putea electrifica 297 de gospodării, pentru care primăriile respective vor putea solicita 7,970 milioane lei. Programul se desfășoară prin Administrația Fondului de Mediu, iar pe 10 aprilie va fi lansată prima sesiune de finanțare pentru electrificarea acestor gospodării izolate“, a declarat Roxana Mînzatu.




În județul Brașov vor putea fi electrificate prin sisteme fotovoltaice 29 de gospodării din municipiul Săcele (total 725.000 de lei), 4 gospodării din Bran (100.000 de lei), 100 din Hărman (2,5 milioane lei), 47 din Holbav (1,175 milioane lei), 8 din satul Berivoi, comuna Recea (200.000 de lei), 6 din Șercaia (150.000 de lei), 100 din Tărlungeni, dintre care 50 din Zizin și 50 din Tărlungeni (2,5 milioane lei) și o gospodărie din Ucea de Jos (25.000 de lei).



 

25.000 de lei pentru fiecare sistem de elergie „verde“


Valoarea maximă eligibilă pentru electrificarea unei gospodării, cu enenrgie „verde“ este de 25.000 de lei, suma urmând să ajungă la primăria localității în care se află gospodăria. De altfel, administrația locală este cea care trebuie să facă demersurile de solicitare a sumelor. Conform informațiilor disponibile pe site-ul Administrației Fondului de Mediu, sunt considerate cheltuieli eligibile cele pentru achiziția sistemului fotovoltaic pentru o putere de cel puțin 1 kwp având ca principale părți componente panourile fotovoltaice, încărcătorul,  acumulatorii, invertorul, materialele conexiunile și siguranțele, echipamentele de  înregistrare și stocare a datelor, structura de montaj a sistemului, tabloul electric de curent continuu-alternativ.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.