Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, amendat pentru că a acceptat prea mulţi pacienţi

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a fost amendat cu 10.000 de lei în urma unui control tematic, ce a identificat în unitatea medicală mai multe paturi decât schema aprobată prin ordinul Ministrului Sănătăţii. Controlul, unul care se realizează anual la unităţile medicale cu paturi, a fost realizat de Inspecţia de sănătate de la Sibiu, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, amenda aplicată fiind de 10.000 de lei, cu plata la jumătate în termen de 15 zile.



 

„Am primit raportul de control al Inspecţiei de la Sibiu, în urma căruia ni s-a aplicat o amendă pentru nerespectarea autorizaţiei de funcţionare, respectiv nerespectarea structurii aprobate de Minister. În urma controlului s-a constatat că există paturi în plus faţă de cele aprobate, la trei dintre secţii: terapii coronariene, oncologie şi hematologie. Noi suntem în reabilitare cu un corp şi este o situaţie pe care ne-am asumat-o, pentru că şefii secţiilor respective au decis să pună paturi în plus, în condiţiile în care au avut urgenţe mediale pe care nu le puteam refuza“, a explicat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de urgenţă, Marius Leonte.

Potrivit raportului de control, la secţia de terapii Coronarieni au fost găsite cu două paturi mai mult faţă de structura aprobată, la Oncologie, tot două paturi în plus, iar la hematologie, un pat în plus.

„Este o chestiune asumată de noi, pentru că nu am putut refuza urgenţele medicale pe care le aveam. Vom plăti în termen de 15 zile, amenda de 5.000 de lei“, a precizat Marius Leonte. Controlul tematic s-a desfăşurat pe perioada a două săptămâni, din 16 martie, în 29 martie 2019. 

Pe de altă parte, potrivit Agerpres, în contextul propunerii de a retrage acreditarea pentru spitalele din Târgu Jiu şi Ploieşti, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, ar fi declarat că Spitalul Judeţean Braşov a fost amendat cu 20.000 de lei, la care se adaugă 10.000 de lei amenzi pentru medicii şi asistenţii din unitatea medicală. Purtătorul de cuvât al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a infirmat informaţia, declarând că amenda de 1.000 de lei plătibilă la jumătate în 15 zile, pentru nerespectarea structurii de paturi, este singura primită până acum.

 

1 Comentariu

  1. Ce vor sa arate prin aceasta?Sa arate ca ei fac legea,ca legea e abatere de la realitatea crancena in unele cazuri?La noi se intampla mereu invers,in loc sa sara sa te ajute(nu mai vorbesc de aprecieri pt ca si in cele mai grele conditii sunt persoane cu suflet si institutii cu suflet care nu pot lasa pe dinafara alte suflete suferande),guvernul si cei din conducere nu fac altceva decat sa arunce cu critici,urmate de amenzi si in cel mai rau caz falimentare!
    Pacat ca am ajuns sa traim in acest secol al modernismului,de fapt acest secol al inumanizarii si al lipsei de stima pt cei care cu adevarat isi merita locul in aceasta societate!
    As vota sa se faca o petitie in acest sens si sa iasa lumea in strada!!! Sa ajutam spitalul pt ca si el,asa cum poate,ne gazduie in momentele grele si de sanatate precara! Sa facem o petitie in care sa se anuleze amenda,ba mai mult,sa o plateasca cei din guvern si sa ofere si despagubiri,sau mai degraba niste sponsorizari pt ca in unele sectii e dezastru!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.