Toaletări de copaci, fără cap. Primăria dă vina pe cetățenii care intervin ei înșiși și fac tăieri

Poliția Locală va încerca să identifice cetățenii care dintr-un spirit civic prost înțeles au tăiat copacii din fața blocului, în încercarea de a-i toaleta. Reprezentanții Municipalității spun că au văzut pe rețelele de socializarea mai multe fotografii, în care „acuzați“ de tăierile fără cap erau angajații firmei cu care Serviciul de Spații Verzi are contract.



 

„Ar fi mai util pentru noi ca cetățenii care identifică situații în care copaci sunt tăiați sau «toaletați» fără nicio noimă, să ne comunice slocul unde au întâlnit acest lucru. Cei de la Spații Verzi au identificat străzile unde au văzut poze până acum. Cetățenilor le transmitem că acești oameni, de la Spații Verzi fac toaletările cum trebuie. Există mai multe tipuri de toaletări: pentru corecție, regenerare, înălțarea coroanei sau repaus vegetativ. Faptul că sunt cetățeni care intervin fără cap la copacii din fața blocului, nu ține de angajații de la Spații Verzi“, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.  

Acesta a adăugat că Municipalitatea se confruntă și cu situații în care cetățeni cer toaletarea, dar apoi merg cei înșiși, după cei de la firmă și fac asta. „Din păcate suntem în situația în care, dacă cetățenii sunt nemulțumiți de cum toaletează specialiștii pe care noi i-am angajat, merg ei înșiși și mai taie din copac“, a declarat Sorin Toarcea. 

5 amenzi aplicate de Poliția Locală în acest an 

Conform Poliției Locale Brașov, în 2018 pentru tăieri sau toaletări neautorizate au fost aplicate 21 amenzi, cu o valoare totală de 17.900 lei. Anul acesta,  au fost aplicate 5 amenzi, cu o valoare totală de 3.400 lei. Tot anul acesta, Poliţia Locală Braşov au for transmise 2 sesizări scrise, prin care s-a reclamat toaletarea unor arbori în Bartolomeu, însă, în urma verificărilor s-a constat că intervenţiile erau autorizate. De asemenea, la Dispecratul Poliției Locale au fost înregistrate și trei sesizări telefonice. 

În Regulamentul privind stabilirea normelor locale unitare de  protecţie a spaţiilor verzi, organizarea, dezvoltarea şi întreţinerea acestora pe teritoriul municipiului Braşov se arată că toaletarea sau tăierea neautorizată a arborilor reprezintă contravenţie şi se sancţionează cu amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei, pentru persoanele fizice, şi 1.000 şi 5.000 de lei, pentru persoanele juridice. Toaletările de pe domeniul public se pot face doar cu avizul Serviciului Amenajare Zone Verzi, din subordinea Primăriei Braşov.

Cetăţenii care observă toaletări de arbori care par suspecte se pot adresa Poliţiei Locale, pentru a cere verificarea existenţei avizului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.