Vârstnicii din Brașov învață să se descurce cu mijloacele moderne de comunicare, la „Academia Seniorilor“

Vârstnicii Braşovului parcurg, în această primăvară, o noi cursuri, la „Academia Seniorilor“. Astăzi, alături de vârstnicii de la Academie va fi prof. univ. dr. Diana Cristina Borodi, care împreună cu un cadru universitar de la Universitatea din Lyon, Franţa, vor parcurge prima sesiune cu tema „Să ne amintim şi reamintim! Braşovul- oraşul familiar, trecut-prezent-viitor”.
 


 
 
Studenţii Universitaţii Transilvania Braşov îi vor introduce apoi pe seniori în tainele mijloacelor moderne de comunicare, iar în ultima parte a programului se va desfăşura şi o activitate practică, în spiritul sărbătorilor ce se apropie, mai exact confecţionarea de coşuleţe de Paşti. Activităţile se vor desfăşura la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Braşov din Valea Cetăţii, nr 13, Centrul de zi de socializare şi petrecere a timpului liber (tip club)
pentru persoane vârstnice „Răcădău”,  în intervalul orar 10.00-13.00, a anunţat purtătorul de cuvânt al DAR Braşov, Monica Chelban. 
 


 
 
„Academia Seniorilor” este un proiect de instruire nonformala a persoanelor vârstnice în cadrul căruia participanţii îşi vor îmbogăţi cunoştinţele cu informaţii despre acordarea primului ajutor, menţinerea unui stil de viaţă sănătos şi activ, utilizarea mijloacelor de comunicare moderne, evitarea situaţiilor care pun în pericol siguranţa persoanelor, modul de a acţiona în caz de cutremur, incendiu, furt şi alte informaţii relevante pentru aceasta categorie de persoane. Cursurile sunt gratuite şi sunt fi susţinute de specialişti din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Braşov şi a instituţiilor partenere, respectiv Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, Universitatea Transilvania Braşov, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Braşov, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” Braşov, Poliţia Locală Braşov, Societatea Naţională de Cruce Roşie – Filiala Braşov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.