Adrian Veştea: O prezenţă mai mare la vot dă şansa României să scape de PSD

Preşedintele PNL Braşov, Adrian Veştea, a subliniat vineri, importanţa votului, atât pentru alegerile europarlamentare cât şi pentru referendum, doar o prezenţă mare dând şansa României de a scăpa de PSD.



„În ultimii ani, românii au făcut multe eforturi, prin numeroasele proteste organizate după ce au fost aprobate diverse legi ale justiţiei. Cred că această problemă poate fi rezolvată într-un mod democratic, votând «Da» la referendumul iniţiat de preşedintele României, Klaus Iohannis. Dacă acest referendum nu va avea o finalitate fericită, cred că se vor crea alte abuzuri, vor fi aduse în atenţia opiniei publice şi vor fi aprobate alte legi care, până la urmă, vor fi împotriva principiilor pe care mulți dintre români şi le împărtășesc. De asemenea, România trebuie să fie reprezentată cu cinste în Uniunea Europeană şi am încredere că PNL este singurul partid care poate face acest lucru. Am convingerea că noi suntem singurii care putem bate PSD şi putem face diferenţa. Suntem primii şi în sondajele de opinie, facem parte din cea mai puternică familie politică europeană şi cred că astfel, vocea românilor poate fi auzită în Europa, prin vocea PNL”, a declarat Adrian Veştea.

Un sondaj al Novel Research, realizat la comanda PNL, estimează o prezență la vot la alegerile europarlamentare de 41%, cel mai mare procent dat de o casă de analiză sociologică până acum.



O prezenţă mare la urne afectează clar scorul partidelor cu electorat mobilizat. La acest moment, PNL are un mic avans în fața PSD când vine vorba despre electoratul care la data sondajului are clar definită opțiunea și decizia de a participa la vot. În asemenea caz, PNL este creditat cu 28,1%, iar PSD cu 27,8.  În cazul în care cei care spun că nu sunt hotărâţi, ar ieşi totuşi la vot, atunci PNL ar avea o creştere, ajungând la 28,7%, faţă de PSD care ar avea 25,9%.

Potrivit Novel Research, favorabilitatea față de partide este mai mare în cazul PNL- 33,8%, față de PSD – 29,1%. Un alt concurent politic ce ar avea de pierdut, în cazul unei prezenţe mari la vot, este Alianța 2020 USR-PLUS. În prima situație, scorul estimat ar fi de 14,8%, iar în cea de-a doua, de 13%. Și PMP ar avea de pierdut la o prezență mai mare, însă nu foarte mult, de la 6,7% la 6,4%.

Sondajul Novel Research a fost realizat în perioada 14-19 mai, față în față la domiciliul persoanelor intervievate, pe un eșantion de 1.219 respondenți, marjă de eroare +/- 4%.



Sondajul Novel Research estimează cel mai mare procent de prezență la vot de până acum. Două studii realizate de INSCOP în martie și aprilie estimau o prezență de 26,9%, respectiv 39,2%.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.