FOTO. „Excursie electorală“ ALDE la Brașov. Peste 1000 de membri și simpatianți, la „Marșul Demnității“

Peste 1000 de membri și simpatizanți ai ALDE participă duminică la evenimentul denumit de președintele Alianței, Daniel Zamfir, „Marșul demnității“, împotriva abuzurilor băncilor, IFN-urilor și chiar a instituțiilor financiare de stat. Autorizația a fost solicitată de organizatori pentru un număr de aproximativ 3.000 de participanți. 



 

Marșul are loc pe traseul Roman – Prefectură, în mare urmând același drum parcurs în 1987 de muncitorii de la Roman. De altfel, Miklos Gantz, vicepreședintele ALDE Brașov, a declarat joi că la acest marș vor fi prezenți și câțiva membri ai Asociației 15 Noiembrie 1987.  Ceea ce s-a și întâmplat: între liderii ALDE participanți la eveniment se află și Dănuț Iacob, unul dintre șefii Asociației „15 Noiembrie 1987“. Mai mult decât atât, discursurile principalilor lideri ai ALDE, la acest eveniment, fac referire în mod constant la protestul din 1987 al munitorilor de Uzina Steagu Rosu. 

Participanții la miting au ajuns în zona platformei Roman, în jurul prânzului. Ei sunt veniți, în cea mai mare parte, din alte județe, precum Sibiu, Prahova, Giurgiu, Ilfov și din municipiul București. Unii au venit cu mașinile personale, alții cu autocarele. De altfel, în zona fostului târg de vechituri din Astra putea fi văzut inclusiv autocarul clubului de fotbal Concordia Chiajna.



În zona platformei Roman a fost amenajată și o scenă, pe care au urcat liderii ALDE, ceea ce denotă că dincolo de un marș împotriva abuzurilor, așa cum a fost anunțat până acum, acesta este și un eveniment cu caracter pur electoral, în care liderii Alianței se prezintă alegătorilor. 

Printre participanții la marș se află președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, senatorul Daniel Zamfir, președinte al filialei Brașov, candidatul la alegerile europarlamentare Norica Nicolai, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu dar și unii membri ai Asociației 15 Noiembrie 1987 și directorul Agenției de protecția Mediului Brașov, Ciprian Băncilă. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.