FOTO&VIDEO. ALDE a exploatat electoral revolta brașovenilor din 15 noiembrie 1987, la mitingul de duminică. Brașovul a reacționat

Aproximativ 4.000 de membri și simpatizanți ALDE (estimarea aparține organizatorilor) au participat duminică la un „marș al demnității”, în realitate un miting electoral cu participanți aduși cu autocarul. Pentru a da greutate manifestației, pe lângă mesajele legate de abuzuri și de statul paralel, cei de la ALDE s-au „agățat” de un eveniment din istoria Brașovului: revolta muncitorilor de la Fabrica de Autocamioane Brașov, din 15 noiembrie 1987.



Acest lucru a fost posibil după ce pe scenă a urcat Dănuț Iacob, unul dintre liderii Asociației 15 Noiembrie. De altfel, Daniel Zamfir l-a prezentat manifestanților pe Iacob ca vicepreședinte al asociației, inducând astfel ideea că acesta îi reprezintă pe toți novembriștii.



În timpul „sesiunii de discursuri”, de pe platforma din fața fostei fabrici de autocamioane, aproape toți liderii au amintit de momentul 15 noiembrie 1987 și au făcut legătura între evenimentele de acum 32 de ani și lupta împotriva abuzurilor și a statului paralel. De cealaltă parte, Dănuț Iacob le-a „răspuns”, amintind că asociația a fost sprijinită de Călin Popescu Tăriceanu, în perioada în care acesta a fost premier, dar și lăsând de înțeles că șeful ALDE ar cel mai bun candidat pentru funcția de președinte al României.

Pe lângă discursuri, liderii ALDE au mers în marș pe traseul folosit de novembriști în 15 noiembrie 1987.  Ba mai mult, s-au oprit în dreptul Spitalului Clinic Județean de Urgență, unde, în urmă cu 32 de ani, muncitorii au cântat „Deșteaptă-te române”.

Încercarea ALDE de a exploata electoral revolta din 15 noiembrie 1987 a fost taxată de brașoveni. De asemenea, în stradă, un brașovean i-a certat că se folosesc de momentul 15 noiembrie 1987.   



Președintele Asociației 15 Noiembrie: Dănuț Iacob nu a reprezentat asociația la marș

Președintele Asociației 15 Noiembrie 1987, Marius Boeriu, a precizat că asociația pe care o conduce nu are nici o legătură cu mitingul ALDE.

„Asociația este apolitică și nu susține nici acțiunile ALDE nici pe ale unui alt partid politic. Dănuț Iacob a participat în nume personal la eveniment. Fiecare persoană are dreptul de a avea o opțiune politică”, a declarat Boeriu.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.