Festivalul Internațional al Muzicii de Cameră va avea loc în luna iulie, la Brașov. Mai multe nume mari au confirmat prezența pe scena Sălii Patria

Brașovul va găzdui și în acest an, Festivalul Internațional al Muzicii de Cameră, un eveniment organizat de Filarmonica Brașov și Primăria municipiului Brașov și ajuns la cea de a XLII-a ediție. Festivalul va avea loc în perioada 8 – 12 iulie, de la bugetul local urmând să fie alocată suma de 100.000 de lei, pentru susținerea organizării, a precizat viceprimarul Brașovului, Costel Mihai.



Prima ediție a Festivalului Internațional al Muzicii de Cameră a avut loc în anul 1970

Prima ediție a Festivalului INternațional al Muzicii de Cameră a avut loc în 1970, la inițiativa maestrului Ilarion Ionescu-Galați, acesta fiind în prezent, unul dintre cele mai vechi festivaluri de gen din Europa și totodată, unul dintre proiectele cu impact asupra vieții culturale a Brașovului. Evenimentul a fost organizat cu scopul de a menține și a promova muzica de cameră românească și universală din toate epocile și stilurile, dar și pentru creșterea prestigiului Filarmonicii Brașov și menținerea acesteia în circuitul valorilor artistice contemporane.

Mai mulți artiști din țară și din străinătate au confirmat prezența la Brașov

În acest an, Festivalul Internațional al Muzicii de Cameră are loc în perioada 8 – 12 iulie, la Sala Patria a Filarmonicii Brașov, ca un eveniment menit să promoveze și viața culturală a Brașovului. Peste 90% din cheltuielile de organizare vor fi acoperite de Municipalitate, Consiliul Local urmând să aproba luni o hotărâre privind bugetul evenimentului.

 „Vorbim despre unul dintre festivalurile cu mare impact asupra vieții culturale a Brașovului care a contribuit de fiecare dată la imaginea orașului nostru, în țară și în străinătate. Ne dorim ca și în acest an să creăm un eveniment de calitate, cu atât mai mult cu cât, din discuțiile pe care le-am purtat cu conducerea Filarmonicii, avem confirmată prezența, la Brașov, a unor artiști de mare valoare din țară și din străinătate, din Franța, Italia Austria, Polonia sau Japonia“, a spus viceprimarul Brașovului, Costel Mihai.



Printre artiștii care vor veni la această ediție a Festivalului Internațional al Muzici de Cameră se numără Cvartetul Enescu, de la Paris, Alexandru Tomescu, Andrei Licareț, Bruno Canino (Italia), Francesco Manara (Italia), Omar Massa (Argentina), Silvia Mazzon (Italia), Marcelo Mazzoni (Italia), Takashi Shimizu (Japonia), Atilla Pasztor (Austria), Eliza Julia Fluder (Polonia), Luca Toriniani (Italia), Lapo Vannucci (Italia), Marian Movileanu, Răzvan Dragnea și Săndel Smărăndescu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.