FOTO&VIDEO. O şansă în plus pentru nou-născuţii prematur de la Maternitatea Braşov. Spitalul a primit un incubator de ultimă generaţie de la „Salvaţi Copiii“

Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Aurel Ioan Sbârcea“ Braşov a primit, din această săptămână un incubator nou, de top, printr-o nouă donaţie făcută de Organizaţia „Salvaţi Copiii“. Incubatorul, care valorează peste 26.000 de euro, este cea de a opta donaţie pe care „Salvaţi Copiii“ o face pentru spitalele din Braşov, în ultimii ani, majoritatea dintre ele la Maternitate.

„Ne întoarcem de fiecare dată cu drag aici la Maternitatea de stat din Braşov penrru că ştim că sunt echipe performante de medici ce asigură venirea pe lume a multor copii, nu doar din judeţul Braşov. Fiind o maternitate de nivel 3, are peste 4.000 de naşteri pe an şi asigură servicii medicale pentru mămicile din judeţele din regiune dar şi din restul ţării, salvând mulţi copii care vin pe lume prematur“, a spus Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv „Salvaţi Copiii“ România, prezentă azi la Braşov pentru a prezenta incubatorul top de gamă donat Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Aurel Ioan Sbârcea“ Braşov. 



În această campanie din 2019, „Salvaţi Copiii“ a ales să se întoarcă la Braşov datorită numărului mare de naşteri care au loc anual aici, multe dintre ele premature. La Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie din Braşov au ajuns pe lume, în 2018, 4.281 de copii , dintre care 530 prematuri, maternitatea braşoveană având astfel o rată a prematuristăţii de 12,38%. În acest an, doar în primele patru luni, s-au născut alţi 1.430 de copii, dintrere care în jur de 200, prematuri. 33 dintre ei au cântărit la naştere sun 1.500 de grame şi au avut nevoie de o perioadă mai lungă de şedere în incubator, până să iasă din situaţia de risc şi să ajungă la greutatea normală. În acest context, medicii de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologice spun că incubatoarele nu prisosesc niciodată, choar dacă pe lângă cele donate acum dar şi în trecut de „Salvaţi Copiii“, şi Consiliul Judeţean a mai achiziţionat zece bucăţi.

„La maternitatea noastră ajung cele mai grave cazuri din judeţ şi din judeţele limitrofe, fiind unitate medicala de rang superior. Aşadar, fiecare secundă contează pentru salvarea copiilor născuţi prematur. Incubatorul performant donat de Organizaţia Salvaţi Copiii permite realizarea investigaţiilor în acelaşi loc, fără să mai trebuiască să mutam nou-născuţii, care se afla şi aşa în stare fragilă”, spune dr. Olimpia Petrescu, şeful Secţiei de Neonatologie a Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. Ioan Aurel Sbârcea”.

Până acum, „Salvaţi Copiii“ România a dotat Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologice „A. I. Sbârcea“ Braşov cu echipamente în valoare de 190.000 de euro. Cel mai nou echipament de înaltă performanţă adus la Maternitatea Braşov este acest incubator top de gamă, în valoare de 26.530 de euro, pe care asociaţia l-a achiziţionat din donaţiile adunate până acum, în campania multianuală de diminuare a mortalităţii infantile din România. Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Braşov este una dintre cele 49 de maternităţi sau secţii de naştere din România care în acest an vor fi dotate cu astfel de echipamente, pentru care există un buget de un milion de euro.
Echipamente performante vor fi donate şi în alte jspitale din Regiunea Centru, în Alba Iulia, Sebeş, Mediaş, Sibiu, Mureş, Sighişoara sau Gheorghieni dar şi în alte zone ale ţării. „Salvaţi Copiii România a centralizat solicitările primite din ţară şi a facut o analiză strictă, pentru că este greu să prioritizezi nevoile şi să alegi maternităţile unde să faci primele investiţii urgente. Iar criteriul este brutal: salvarea vieţilor nou-născuţilor prematur sau cu patologii grave. Este o responsabilitate pe care o împartăţim cu partenerii şi susţinătorii noştri, care au înţeles că situaţia este cu adevarat urgentă. Mizăm pe răspunsul acestora, ori de câte ori medicii ne cheama în ajutor”, a explicat Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii România.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.