Primarul Braşovului: Aeroportul de la Ghimbav ar putea fi gata în doi ani. Acum este executat 48-50%

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a declarat, sâmbătă, că aeroportul de la Ghimbav este finalizat în proporție de 48 – 50%, iar dacă lucrările care au rămas de făcut nu vor mai fi contestate, proiectul poate fi gata în doi ani. „Aeroportul este executat într-o proporţie de 48-50% în ceea ce priveşte lucrările de infrastructură sau de tren, lucrările adiacente, s-au făcut procedurile de achiziţie privind autospecialele, pentru turnul de control este stabilită procedura cu ROMATSA. Pista există, se execută acum lucrări conexe care fac parte din proiectul în ansamblu. Fără să luăm în calcul anumite etape procedurale care nu ţin de noi, dacă suntem optimişti, în doi ani de zile se poate ateriza pe aeroportul de la Braşov“, a declarat primarul sâmbătă, când a participat la inaugurarea primului loc de relaxare din România, amenajat de Ciucaș.

Spre deosebire de primar, președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, a susținut până acum că spre sfârșitul lui 2020 aeroportul poate fi gata. Aprecierea șefului administrației județene a fost făcută însă  înainte să apară contestația la contractul pentru terminal. 

Primul aeroport făcut de la zero în ultimii 30 de ani

Aeroportul de la Ghimbav este primul construit de la zero în ultimii 30 de ani, în România, fiind susținut financiar exclusiv cu bani de la buget. Potrivit primarului, proiectul a necesitat până acum investiţii de 75 milioane euro. „Este un aeroport făcut cu fonduri locale la nivelul municipiului Braşov, cu împrumuturi de la bănci, pe structura proprie bugetară“, mai spune George Scripcaru, citat de news.ro.În prezent, proiectul aeroportului, derulat de Consiliul Județean Brașov, se află în stadiul atribuirii contractului pentru construirea terminalului. Contractul a fost câștigat de asocierea formată din Bog’Art – UTI Grup – UTY Facility Management, însă procedura a fost contestată. „Să sperăm că după ce se termină cu contestaţiile, se va trece la faza de execuţie a terminalului de la aeroport“, a declarat primarul. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.