Rămășițele și actele unei persoane, găsite pe munte, în zona Râșnov. Ar putea fi vorba de un pompier al ISU Mureș, dispărut în februarie

Rămăşiţele şi actele unei persoane au fost găsite pe munte de către jandarmii şi salvamontiştii care sâmbătă erau în misiune de căutare la poalele Munţilor Postăvarul, în zona localităţii Râşnov. Potrivit mediafax, ar putea fi vorba de un pompier al ISU Mureş dispărut în februarie pe munte.



Un echipaj format din cinci jandarmi montani şi doi salvamontişti au găsit sâmbătă, în zona Râşnov, un craniu, dar şi nişte documente. Actele ar putea aparţine unui pompier al ISU Mureş dispărut pe munte la sfârşitul lunii februarie, însă acestea trebuie analizate cu atenţie, pentru că sunt deteriorate, spun jandarmii montani.  

„Misiunea este în cooperare cu Salvamontul. Sunt angrenaţi cinci jandarmi montani şi doi salvamontişti. A fost o persoană dată dispărută la sfârşitul lunii februarie, din judeţul Mureş. Ieri s-au găsit nişte haine şi nişte documente, dar sunt sfâşiate, iar astăzi s-au găsit părţi din corp, mai exact capul, dar după atâta timp trebuie să se facă analize pentru a se stabili cu exactitate cui aparţine. Misiunea de căutare continuă”, a declarat sâmbătă Radu Hegheduş, reprezentantul IJJ Braşov, citat de mediafax. 

Preşedintele Salvamont România, Sabin Cornoiu, a confirmat că în zonă s-au făcut căutări şi, din primele informaţii, se pare că trupul din care s-au găsit bucăţi ar fi fost dezmembrat de animale.

După descoperirea macabră, la fața locului s-a deplasat un polițist de la Criminalistică, iar resturile umane au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală din Brașov, pentru a se stabili dacă ele aparțin bărbatului din Mureș.



La finele lunii februarie, Andrei Haiduc, un tânăr de 37 de ani, angajat al ISU Mureş, a dispărut pe munte. În 26 februarie, tânărul a răspuns la telefon şi a spus că este în drum către Vârful Omu, după care nu a mai revenit. 

„Victima a fost reperată ultima dată pe traseul dintre Cabana Diham si Cabana Mălăiești, traseul Tache Ionescu, un traseu închis iarna“, au arătat salvamontiștii de la Râșnov. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.