VIDEO. O situație rar întâlnită în sălbăticie: un lup s-a apropiat la câțiva metri de un grup de urși, într-o pădure din Brașov

Unul dintre observatoarele amenajate de Regiua Publică Locală a Pădurilor Kronstadt în pădurile pe care le administrează a oferit o imagine foarte rar întâlnită în relația dintre animalele sălbatice. 



La observatorul Regiei Kronstadt a putut fi văzut un lup care s-a apropiat la numai câțiva metri de un grup de urși, fără ca această apropiere să se lase și cu incidente. 

Imaginile le puteți vedea mai jos, surprinse de angajații Regiei Kronstadt:

 

Pădurile din județul Brașov sunt cunoscute deja și în Europa pentru densitatea mare de urși dar și de alte animale sălbatice. 

Regia Locală a Pădurilor Kronstadt Brașov a amenajat două observatoare de urși în Valea Timișului, unde este un fel de „autostradă a urșilor”, iar numărul vizitatorilor a crescut de la un an la altul. Modelul a fost preluat ulterior și de Ocolul Silvic Râșnov, care a deschis în 2017 un observator în Valea Lungă, într-o zonă în care li se lasă animalelor hrană complementară. Din observatoare, pasionații de sălbăticie pot observa animanele în siguranță și pot filma sau fotografia.

De cele mai multe ori, în aceste zone vin urșii și mistreții, dar reprezentanții ocoalelor spun că în zonă au fost văzuți și lupi sau râși, astfel că cei mai norocoși dintre turiști pot pleca acasă cu fotografii „de colecție”. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.