VIDEO. Cine se mai plimbă prin pădurile Brașovului: un mare urs, un lup singuratic o „cumătra vulpe”, o turmă de mistreți

Pădurile de lângă Brașov, cel puțin cele din Postăvarul sunt, încă, sălbatice, iar camerele de monitorizare ale Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt au surprins imagini spectaculoase: o turmă de mistreți, un cerb, o vulpe, lupi, urși și alte sălbăticiuni.  



Sistemul de supraveghere video a surprins un mascul de urs, care părea a fi dominant în zonă. De altfel, nu este exclus ca exemplarul filmat să „împingă” urșii tineri în zonele populate. 

  

Practic, din aceste imagini se poate observa că în Postăvarul este un ecosistem sănătos, „populat” și cu ierbivore, dar și cu animale de pradă. 

Un aspect interesant este că a fost filmată o haită de lupi, dar și un exemplar care se plimba singur prin zonă, care ar putea fi unul care a părăsit deja un grup, ceea ce însemnă că populația este în extindere.

Imaginile au fost realizate de Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt RA în cadrul cadrul proiectului „Conservarea populației de urs brun (Ursus Arctos) din România” Life for Bear, prin intermediul căruia au fost achiziționate și amplasate camere video în fondul forestier administrat de regie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.