Drapelul României, dus de jandarmii brașoveni pe „Tronul Zeilor”, în cel mai înalt vârf de munte din Caucaz

Astăzi, patru jandarmi de la jandarmeria Montană Braşov au atins vârgul Elbrus din Caucaz, la înălţimea de 5.642 de metri. 

Cei patru jandarmi care au dus drapelul României pe „Tronul Zeilor“ sunt  locotenent Deleanu Tudor, plt.adj.şef Gârniţă Constantin, plt.adj. Bârligă Marian şi plt.adj. Blajiu Marian, care  au dus la bun sfârşit misiunea începută în data de 12 iulie 2019, aceea de a arbora drapelul naţional la cei 5.642 de metri ai vârfului Elbrus din munţii Caucaz.

Performanţa lor s-a realizat la capatul a opt ore de efort susţinut, în condiţii meteo grele, cu temperaturi de sub -30°C, ninsoare, ceaţă şi vânt, însă sentimentul datoriei împlinite a făcut ca acest efort să nu fie resimţit de cei 4 temerari decât într-o foarte mică măsură. Performanţa celor 4 jandarmi brașoveni se adaugă celei din 2017, când la data de 5 septembrie, ora 13:00 au arborat drapelul pe vârful Mont Blanc (4.810m) şi celei din 2018, când la data de 05 august, ora 10:00 au arborat drapelul pe vârful Matterhorn (4.478 m).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.