După aproape 15 ore, polițiștii au intrat în casa femeii din Ghimbav, care se baricadase cu copilul și refuza comunicarea cu DGASPC

După multe ore de negocieri, femeia din Ghimbav care se baricadase în casă pentru a nu permite reprezentanților Direcției Generale de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov să îi ia copilul, a cedat și a permis intervenția autorităților. Acest lucru s-a întâmplat foarte târziu, după ore 0.00.



 

„În jurul orei 1.30 s-a realizat pătrunderea în interiorul imobilului în condiții de siguranță. Nu au fost înregistrate victime omenești. Copilul și mama sa au fost preluați de către echipajul medical aflat la fața locului și transportați la spital pentru evaluare medicală“, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, subcomisar Alina Maria Ivan.

Negocierile cu femeia au început încă de luni, de la ora 10.00, când  echipele de poliție s-au mobilizat și s-au deplasat la fața locului însoţiţi de luptători din cadrul Securității pentru Acțiuni Speciale, un negociator și o ambulanță şi asistați de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Burebista Brașov. Incidentul s-a derulat în jurul unui minor de care mama nu vrea să se despartă, după ce tatăl, care locuieşte în Italia, a obținut custodia celui mic, în urma divorţului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DGASPC Braşov, Lidia Mailat, aceasta a fost ce-a de-a treia încercare a reprezentanţilor DGASPC de a comunica cu femeia din Ghimbav, după ce tatăl acesteia a sesizat, la linia verde „Telefonul copilului“, că întoarsă din Italia, aceasta s-a baricadat în casă alături de cel mic. 



Autoritățile spun că au așteptat peste 15 ore și au încercat să negocieze cu femeia pentru a nu pune în pericol viața copilului de șase ani și jumătate. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.