Zona de taxi din Gara Brașov va fi resistematizată. Primăria promite că face ordine și îi va monitoriza pe „taximetriștii-haiduci“ cu camera de luat vederi 

 
Gara Braşov este un loc în care unii taximetrişti fac regulile. Câțiva șoferi stau la pândă şi când văd un om care seamănă a turist dezorientat îl întreabă dacă vrea un taxi. Din acest punct de vedere, nimic de spus. Gestul poate fi considerat unul politicos.
 


 
Dar aventura începe în momentul în care un călător, fie el turist, student sau braşovean vrea să ia un taxi de la Gară. Omul merge în dreptul maşinii, întreabă dacă este liber. Dacă are noroc i se răspunde „Da” și este luat. Dacă nu, i se răspunde cu o întrebare: „Unde mergi?”. Dacă șoferului curios i se pare că este prea scurtă cursa îl expediază pe client, care merge la următoarea maşină, sperând ca scenariul să nu se repete și să dea de un taximetrist care își respectă meseria.  
 
 


 
Acum, după mulţi ani de când a apărut această problemă, Primăria Braşov a promis că va face ordine în zonă. Planul de combatere a „haiduciei” din staţia taxi de la Gara Mare a fost anunţat marţi de primarul Braşovului, George Scripcaru. Concret, acesta a precizat că va fi reorganizată zona de staţionare a taxiurilor, iar pentru a-i putea monitoriza pe taximetrişti va instala mai multe camere de supraveghere. 
 
„Într-o săptămână vom finaliza sistematizarea zonei. Am discutat subiectul în Comisia de Circulaţie a municipiului Braşov. Plecând de la  un incident recent, luni am avut discuţii cu reprezentanţii Poliţiei Braşov. Astăzi (marţi – n.n.), în Comisia de Circulaţie am analizat modalitatea de acces în zona Gării CFR Braşov, cu referire la taximetrie. Vom stabili câte taxiuri trebuie să fie acolo şi unde trebuie să stea. Practic, va fi o reorganizare. De asemenea, va exista un sistem de informare a clienţilor. Vom lua măsurile astfel încât acolo să se poată desfăşura taximetrie, nu haiducie, cum se întâmplă acum”, a declarat primarul. 

 
Conform planului Primăriei Brașov, noua staţie taxi va fi mai apropiată de Bulevardul Gării cu o delimitare foarte clară. 
„Cei care nu vor respecta regulile vor fi sancţionaţi de Poliţia Municipiului Braşov sau Poliţia TF. Noi ne vom ocupa de sistematizarea zonei şi de extinderea sistemului de supraveghere video, care să fie focusat pe această activitate”, a avertizat Scripcaru.  
 
 


 
Reprezentanţii Primăriei Braşov  explicat că autorizaţia unui taximetrist poate fi anulată dacă şoferul în cauză este sancţionat de trei ori. De altfel, primarul George Scripcaru a afirmat că „am avut discuţii cu reprezentanţii Poliţiei despre acest aspect şi mi-au promis că vor intensifica verificarea taximetriştilor”. 

1 Trackback / Pingback

  1. Taximetriștii din gară, monitorizați cu camere de supraveghere - NewsBV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.