Centrul de Afaceri din Bartolomeu ar putea fi funcțional în 30 septembrie 2019, după cinci ani de la începerea lucrărilor

Centrul de Afaceri din Bartolomeu este în construcție de aproape cinci ani. Proiectul a primit de o finanțare europeană prin Programul Operațional Regional, iar lucrările au început în anul 2014, iar de atunci, o perioadă s-a lucrat,  o perioadă s-a stat, apoi s-a demolat din ce s-a făcut, după care s-a refăcut din ce s-a demolat.
 


 
Inițial, lucrările ar fi trebuit să fie gata în luna februarie a anului 2016, iar ieri reprezentanții municipalității brașovene au anunțat că în 30 septembrie Centrului de Afaceri, Transfer Tehnologic şi Incubator de Afaceri  (CATTIA) din Bartolomeu va fi funcțional. 
 
„Parterul clădirii este finalizat. În urma discuțiilor cu constructorul, acesta a anunțat că centrul va fi funcţional până la data de 30 septembrie 2019. Centrul va fi administrat de Agenţia Metropolitană Braşov, iar regulamentul de funcţionare a acestuia va fi aprobat în cursul acestei luni”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea. 


Pentru proiectul Centrului de afaceri din Bartolomeu, Primăria Brașov a obținut o cofinanțare europeană de 50% prin prin Programul Operațional Regional 2007 – 2013, contractul de finanțare fiind semnat în anul 2013 și proiectul ar fi trebuit să fie finalizat până la data de 31 decembrie 2015. Inițial valoarea totală a proiectului a fost de 70.898.442 lei, din care finanţare nerambursabilă era în valoare de 39.208.559 lei (50% din valoarea eligibilă a proiectului), însă, cum lucrările nu au fost terminate până în luna februarie 2016, municipalitatea braşoveană a primit de la Comisia Europeană suma de 8.389.839 lei, pierzând restul de finanţare.  



  „Noi am depus o solictare de amânare a termenului de finalizare a lucrărilor până la data de 30 septembrie (ultimul termen de finalizare era luna iunie a acestui an – n.r.), pentru a nu fi nevoiţi să restituim banii încasaţi pentru acest proiect din fonduri europene”, a precizat ieri purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea. 
 
Conform estimărilor Primăriei Braşov, valoarea totală a investiţiei (inclusiv dotările) se ridică la 60 milioane lei. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.