Copiii de la Grădinița nr. 13 din Brașov vor începe anul școlar la unitatea lor de învățământ. Costel Mihai: „Am obținut ordonanța președințială care ne permite accesul“

Primăria Brașov a obținut vineri o ordonanță președințială din partea instanței de judecată, care îi va permite accesul în clădirea Grădiniței nr. 13, de pe strada Agrișelor, în ciuda faptului că fost retrocedat terenul curții și cel de sub o parte din imobil. 

 

Viceprimarul Brașovului, Costel Mihai, a anunțat azi că instanța a emis decizia, după ce Municipalitatea a solicitat instituirea unei servituți provizorii de trecere, până la pronunțarea instanței de fond, astfel încât, la începerea anului școlar, copiii și cadrele didactice să poată merge la grădiniță. 

„Azi, instanța de judecată a admis cererea nostră și a emis o ordonanță președințială așa cum am solicitat noi. Ne bucurăm că instanța a analizat cu celeritate solicitarea noastră, dat fiind că mai este foarte puțin timp până în 9 septembrie, când începe anul școlar. Urmează ca luni, împreună cu executorul judecătoresc, șă mergem la grădiniță și să deblocăm poarta, punând în aplicare astfel, decizia instanței, care este una executorie. După cum am zis și joi, din punctul meu de vedere nu erau motive pentru ca instanța să respingă cererea noastră“, a declarat Costel Mihai, viceprimarul municipiului Brașov.

Reamintim că, pe 27 august, Grădinița nr. 13 de pe strada Agrișelor, una dintre puținele cu program prelungit din Brașov, a fost închisă de Horia Popa, de noul proprietar al terenului curții. (Detalii AICI).

 

În 2015, Horia Popa a cumpărat o suprafață de aproximativ 600 de metri pătrați din curtea grădiniței și o parte de sub imobil de la proprietarul care în 2013 a primit prin retrocedare această suprafață. În acest an, în luna mai, noul proprietar a obținut și ordinul de executare, însă l-a pus în aplicare abia în această săptămână.

Viceprimarul municipiului Brașov, Costel Mihai, a catalogat gestul noului proprietar drept o „acțiune în forță“ și „o formă de șantaj“, mai ales că acesta a pus lacătul pe curtea grădiniței cu puțin timp înainte de deschiderea anului școlar. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.