Managerul Spitalului Municipal Făgăraș și-a dat demisia, în semn de protest, după vizita deputatului USR Emanuel Ungureanu. „Refuz să lucrez într-un sistem în care politicul se implică atât de mult“

foto: fagarasultau.ro

Managerul Spitalului municipal Făgăraș, Persida Țâmboiu, și-a dat demisia din funcție, după ce deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a făcut o vizită în unitatea medicală și a publicat pe rețelele de socializare imagini în care arăta că spitalul ar fi în cele mai bune condiții. Decizia managerului a fost luată la începutul acestei săptămâni. 

Managerul Spitalului, care la începutul acestui an a câștigat concursul pe post organizat de municipalitatea făgărășană, spune că a ales să-și depună demisia ca o formă de protest față de acțiunea deputatului USR, pe care o consideră una strict de imagine, prin care Ungureanu ar încerca să câștige, mai degrabă capital electoral.  Persida Tâmboiu este de părere că  în postările despre spital, făcute de deputatul USR Emanuel Ungureanu pe rețelele de socializare, adevărul a fost trunchiat, fără o documentare și în scop electoral. 

„După cum se știe, de pe rețelele de socializare, în urmă cu două săptămâni, spitalul din Făgăraș a fost vizitat de domnul deputat Emanuel Ungureanu. Vreau să subliniez răul pe care îl poate provoca unei comunități o astfel de vizită, prin lipsa de documentare. În ultimii ani s-au schimbat multe, după cum știți. Ați fost martori, ați fost prezenți la toate acțiunile care s-au desfășurat în spital. S-au făcut, se fac și sunt planificate investiții viitoare. Știm că aceste lucruri nu se realizează peste noapte, sunt  greu de realizat iar schimbarea totală a unui spital nu se face bătând din palme. Poate domnul deputat USR Ungureanu ne poate spune cum se pot face astfel de minuni. Concret, nu cu filmări prin spatele curții, nu cu acoperișuri vechi postate, cu comentarii tendențioase, care nu fac decât să pună toate eforturile făcute în ultimii ani într-o lumină proastă. Suferă o comunitate întreagă, nu numai angajații spitalului. Echipa medicală și personalul auxiliar fac toate eforturile să crească calitatea serviciilor, dar în momentul în care se întâmplă astfel de lucruri, faci un pas înainte și 10 înapoi. Domnul deputat a preferat să arate clădiri vechi de zeci de ani, care până acum câțiva ani nu au suferit nicio modificare, nu au fost reabilitate din lipsa sprijinului financiar, a implicării și a bunăvoinței celor car le-au  administrat și gestionat. Pot să  spun că la spital, lucrurile merg în direcția bună, se fac investiții în continuare.

Echipa medicală și non-medicală depun eforturi să repare o imagine, care știm cu toții cum era cu ceva timp în urmă. Nu spun că acum lucrurile sunt perfecte, dar se merge într-o direcție bună. Prin mentalitatea lui, ne-a arătat că face parte din aceeași clasă politică, care a fost și este la guvernare și își aduc aminte o dată la patru ani că trebuie schimbat ceva. Dacă fiecare și-ar face treaba zi de zi, nu am fi în situația de acum. Drept urmare, eu îmi dau demisia. Refuz să lucrez într-un sistem în care politicul se implică atât de mult, în care nu contează valoarea umană, contează doar politica, iar USR-ul cu ceea ce a făcut a făcut un mare dezavantaj, o mare problemă comunității în care ne aflăm. Demisia vine ca reacție a unui profesionist, care nu a vrut decât să contribuie la îmbunătățirea infrastructurii medicale a Țării Făgărașului. Nu am avut niciun interes politic și de niciun alt gen, din momentul în care am acceptat să merg la spital.Singurul interes care m-a determinat să merg, să accept această provocare a fost schimbarea pe care ar fi trebuit să o facem cu toții“, a spus Persida Țâmboiu, managerul Spitalului Municipal Făgăraș, citată de făgărasultău.ro.

Reamintim că deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a făcut o vizită la spitalul din Fgăraș și a filmat clădirea veche, cu „termopane la jeg“, de la Secția de Pediatrie. Acesta nu a spus însă nimic despre noua Secție de Pediatrie, la care au început în sfârșit anul acesta. 

Noul manager interimar al Spitalului Municipal Făgăraș este dr. Mihaela Pandrea, care va face echipă cu dr. Constantin Grigoriță, ca director medical.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.