Ministerul Sănătății depune plângere penală împotriva personalului de gardă din noaptea masacrului de la Săpoca. Numărul deceselor a ajuns la 5, managerul și-a înaintat demisia

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat în această dimineață că s-a finalizat ancheta pornită de Corpul de Control  la Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca, iar următoarea acțiune va fi aceea de a depune o plângere penală împotriva personalului care a fost de gardă în noaptea „masacrului“. 

 

În tura din noaptea de sâmbătă spre duminică, în pavilionul în care s-a întamplat tragedia lucrau un medic și 7 asistenți , 3 infirmiere și 2 muncitori pentru supraveghere bolnavi psihici periculoși, aceștia din urmă fiind însă în afara clădirii la momentul respectiv.

Directorul Spitalului de la Săpoca şi-a înaintat demisia din funcţie, după prezentarea raportului anchetei efectuate de Ministerul Sănătăţii la unitatea medicală. 

În cursul nopţii trecute am finalizat ancheta în ceea ce priveşte acordarea actului medical şi respectarea condiţiilor pentru pacienţii internaţi aici. În această dimineaţă am prezentat concluziile raportului managerului spitalului, care şi-a înaintat demisia în această dimineaţă. De asemenea, măsurile pe care Ministerul Sănătăţii le-a decis în ceea ce priveşte Spitalul Săpoca sunt legate de o plângere penală pe care noi o vom depune privitor la activitatea medicului de gardă, a asistentelor care au fost în tura de noapte atunci când s-au produs crimele“, a declarat Sorina Pintea, luni, la Spitalul de la Săpoca, citată de Agerpres.

 

Un pacient de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, a omorât, în noaptea de sâmbătă spre duminică, patru pacienţi şi a rănit alţi nouă cu un stativ de perfuzie. Incindentul s-a petrecut în jurul orei 3.30, la doar doi metri de locul în care se afla asistenta de serviciu, potrivit unor surse din Poliția Buzău. Unul dintre pacienții preluați de la Spitalul de la Săpoca cu răni grave la cap și transportat la un spital dcu secție de neurochirurgie, a murit în această dmineață, ducând numărul victimelor la 5, a anunțat ministrul Sănătății, Sorina Pintea. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.