Municipiul Făgăraș va avea un incubator de afaceri pentru ideile tinerilor antreprenori

Antreprenorii care vor să înființeze afaceri noi în domeniul industriilor creative în municipiul Făgăraș vor avea la dispoziție un incubator de afaceri ce le va oferi spațiu fizic, pentru consultanță juridică și de afaceri, facilitându-le înființarea firmelor și sprijinind noile afaceri până la „absolvire“.

 

Incubatorul de afaceri va fi construit printr-un proiect cu 0 finanțare europeană de 2,9 milioane lei, la care se adaugă cofinanțarea municipiului Făgăraș. Contractul pentru alocarea fondurilor europene a fost semnat luni, la sediul Agenției de Dezvoltare Centru, din Alba Iulia, de Gheorghe Sucaciu, primarul municipiului FĂgăraș, și directorul general ADR Centru, Simion Crețu. 

Practic, din valoarea totală a proiectului de 5.181.535 lei, suma de 2.793.871 lei este valoarea finanțării nerambursabile alocate (aproximativ: 601.608 euro). Diferența dintre cele două sume reprezintă cofinanțarea asigură de către beneficiar pentru realizarea proiectului.

 

Incubatorul de afaceri Fagaras va fi amplasat în zona de nord-est a municipiului Făgăraș, pe o suprafață de teren de 1.000 mp. Incubatorul va fi localizat la aproximativ 60 minute distanță de căile rutiere și ferate, precum și față de municipiile Brașov și Sibiu — principalii poli ai industriilor creative din Regiunea Centru. Incubatorul de afaceri din Făgăraș va avea o accesibilitate mai bună decat poli mai dezvoltați, precum Brașov sau Sfântu Gheorghe, față de infrastructura de transport din zona Sibiu. 

Proiectul se va realiza până la 30.06.2022,dată la care Primăria Făgăraș estimează că va realiza construcția clădirii, care va oferi apoi infrastructura pentru toate serviciile suport necesare dezvoltarii mediului antreprenorial din municipiu.

Ce se va realiza din fondurile proiectului:

Clădirea propusă va fi amplasată în partea de nord a terenului, având un regim de înălțime de P+1. Noua clădire va fi compartimentată, spații utile funcționale extinse pe circa 600 mp, utilizați pentru deservirea a cel puţin 16 societăți comerciale nou înființate. Vor fi astfel create trei birouri open space pentru incubare, pre-incubare și co-working cu 40 de posturi de lucru. Se va compartimenta un birou administrativ ce va fi folosit de echipa de administrare pentru activitățile curente și pentru discuțiile cu firmele incubate sau vizitatori. La finalul implementării proiectului, firmele vor mai avea Ia dispoziție o recepție, un spațiu dedicat pentru arhivă, grupuri sanitare, două săli pentru teleconferințe și un spațiu tehnic. Sala de mese din incinta clădirii va fi folosită de rezidenți pentru luat masa și pentru a  depozita alimente. Alte două săli de conferințe vor fi folosite pentru organizarea de întâlniri și evenimente, de prezentări ale firmelor incubate, pentru organizarea de reuniuni de lucru restrânse între incubați și mentori, organizare ședințe, cursuri, întâlniri cu investitorii. Incubatorul de Afaceri Făgăraș va fi dotat și mobilat, oferind pentru utilizare următoarele echipamente: scaune, mese, dulapuri, laptopuri, imprimantă, proiector, aer condiționat, echipamente pentru teleconferințe, camera de servere.

 

Servicii oferite în cadrul incubatorului:

În perioada de pre- și post-incubare se vor acorda diferite servicii firmelor incubate. În aceste etape vor fi disponibile celor incubați servicii administrative (recepție, secretariat, securitate, comunicare, curățenie, bufet etc), servicii profesionale de contabilitate, servicii profesionale juridice și legale, servicii de marketing și mentorat, consiliere managerială și planificarea afacerii, training pentru dezvoltarea competențelor, studii de piață, consultanță export, asistență IT și e-business etc.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.