VIDEO. Mariana Câju, fost vicepreşedinte al CJ Braşov, şi-a anunţat intenţia de a candida la preşedinţia Consiliului Judeţean. „Mă bucur de sprijinul primarilor independenţi, al majorităţii primarilor PNL şi de simpatia partidelor politice mari”

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, Mariana Câju, care pentru o perioadă de patru luni, în mandatul trecut a îndeplinit şi atribuţiile de preşedinte (fiind prima femeie care a ajuns la conducerea CJ Braşov), şi-a anunţat intenţia de a candida pentru cea mai înaltă funcţie din administraţia judeţeană. 

Printr-un mesaj transmis cetăţenilor din Ţara Făgăraşului, Câju a anunţat că intenţionează să candideze ca ndependent, deşi se bucură de simpatia partidelor politice mari. 

„Sunt în cetatea Făgărașului, cetate care nu a fost niciodată cucerită și îmi exprim intenția astăzi de a candida la președinția Consiliului Județean Brașov și recunoștința față de cetățenii Țării Făgărașului care, în acești 3 ani de când sunt aici, mi-au fost alături în toate demersurile și proiectele pe care le-am realizat la Făgăraș. Nu în ultimul rând, ei mi-au fost alături în această dură bătălie pe care am dus-o cu acest virus și cu pandemia care a cuprins întreaga Românie și pe care noi, la Făgăraș, datorită dârjeniei acestor oameni am învins-o. Ei totdeauna în istorie s-au descurcat cu mijloacele proprii. Am readus Făgărașul acolo unde îi este locul, în inima județului Brașov și în atenția întregii țări. La fel doresc să fac și cu județul Brașov, să îi redau demnitatea și locul pe care îl ocupă în România.
Candidez independent la președinția Consiliului Județean Brașov. Ma bucur de sprijinul primarilor independenți din județ, de sprijinul majorității primarilor din Partidul Național Liberal(PNL) și de simpatia tuturor partidelor politice mari care deja au candidat la președinția Consiliului Județean. Sunt încrezătoare că sunt sprijinită de toți angajații Consiliului Județean și de angajații instituțiilor subordonate și sunt recunoscătoare și onorată de sprijinul pe care mi l-au dat partidele politice și posibilitatea de a candida din partea acestora”, a spus Mariana Câju. 

Unul dintre primarii independenţi care şi-a anunţat susţinerea faţă de Mariana Câju este edilul Făgăraşului, Gheorghe Sucaciu, fost membru PNL (din aripa PDL)

”O susțin pe doamna Mariana Câju la președinția Consiliului Județean. Eu văd în doamna Câju un conducător al Consiliului Județean Brașov. Este un om care are viziune, care are capacitatea de a duce mai departe proiectele județului și de a atrage finanțări importante în județ pentru a-l dezvolta. Președinții Consiliului Județean Brașov care au fost până acum nu s-au aplecat asupra întregului județ. Au făcut în așa fel încât zone importante cum ar fi Țara Făgărașului sau zona Rupea, să nu le ajute, să le țină în subdezvoltare. Interesul politic al tuturor președinților a fost vizibil. Aș vrea să menționez faptul că, dacă ne uităm în istorie, Făgărașul întotdeauna prin votul făgărășenilor a dat președintele Consiliului Județean. Doamna Mariana Câju este un om cu viziune, este un om care face în așa fel că se înconjoară de oameni cu experiență, specialiști, oameni profesioniști care pot ajuta la dezvoltarea județului. Ea urmărește o strategie de dezvoltare, indiferent că vorbim de un municipiu sau județ. Nu îi este frică să facă acest lucru, este capabilă să aducă oameni buni în dezvoltarea unei unități administrative. O susțin și cred că la fel vor face foarte mulți primari din județ. Când știu că avem atâtea probleme în județ, am încredere că doamna Mariana Câju este o perspectivă pentru a rezolva aceste probleme și de a aduce județul în România așa cum sunt județele Cluj sau Sibiu, județe care au cunoscut o dezvoltare și o viziune a președinților Consiliilor Județene de acolo”.

Fost membru PNL, Mariana Câju a condus Consiliul Judeţean pentru câteva luni, spre finele mandatului anterior, 2012 – 2016. După perioada respectivă, Mariana Câju a fost plasată, la următoarele alegeri judeţene, pe poziţia 26 a listei de candidaţi a PNL, pentru Consiliul Judeţean, ulterior ea prezentându-şi demisia.  În ultimul an, Mariana Câju a fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al Spitalului municipal din Făgăraş.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.