Stimulente financiare pentru elevii de 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat. 15 absolvenți din Brașov vor fi premiați

Guvernul ar putea aproba, în şedinţa de marţi, proiectul de hotărâre privind acordarea de stimulente financiare elevilor care au obţinut media 10 la Evaluarea naţională şi la Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, potrivit agendei Executivului.

Astfel, fiecare absolvent al clasei a VIII-a care a obţinut media 10 la Evaluarea naţională va primi 1.000 de lei, iar cei care au luat media maximă la Bacalaureat – 3.000 de lei.

Proiectul va fi supus aprobării azi, alături de alte inițiative, în prima ședință a Executivului, după ieșirea de la guvernare a ALDE. 

În sesiunea iunie-iulie, la nivel național, 285 de absolvenți de liceu au obținut media 10 la Bacalaureat. Alți 459 de elevi de clasa a VIII-a au terminat Evaluarea națională cu media maximă.

Dintte aceștia 15 sunt de la Brașov. Este vorba despre patru absolvenți de clasa a XII-a cu media 10 la Bac, ce provin de la Colegiul Național „Andrei Șaguna“ (2 elevi), Colegiul Național Unirea (1) și Colegiul Național „Radu Negru“ Făgăraș (1), plus 11 absolvenți de clasa a VIII-a au cu media 10 la Evaluarea Națională, ce provin de la clasele gimnaziale ale Colegiului Naţional „Andrei Şaguna“ (6 elevi), de la Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă“ (1), Şcoala gimnazială nr. 19 (1), Şcoala Gimnazială nr. 5 (1), Şcoala gimnazială nr. 3 din Codlea (1) şi Şcoala Gimnazială din Ghimbav (1 elev). 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.