Transportul metropolitan Brașov – Codlea, la același preț cu cel privat? Asociația Metropolitană de Transport Brașov și Primăria Codlea vor să introducă linia 220 din 3 decembrie 2019

Foto: Aurel Agache
Asociația Metropolitană de Transport Brașov a prezentat ieri la Codlea traseul liniei RATBV 220 (Brașov – Codlea), în cadrul unei dezbateri publice la care au parte patru persoane.
Potrivit fortului consilier local Aurel Agache, prețul unui bilet ar urma să fie de 5 lei, exact cât costă acum biletul tăiat de operatorul privat.
 
 
„Biletul va costa inițial 5 lei dar pe măsură ce această modalitate de transport va fi folosită este posibil ca biletul să se ieftinească. Vor exista o sumedenie de gratuități de la pensionari la elevi iar dacă primarul vrea să facă campanie electorală poate face biletul mult mai ieftin pentru o perioadă de timp deci este o armă electorală eficientă. Vom călători civilizat cu autobuze euro 5 cu aer condiționat”, a precizat fostul ales pe rețelele de socializare. 
   
Agache a mai spus că „atât primăria cât și Asociația au temporizat totul și au tras de timp motivând tot felul de pretexte, astfel că nu am fost pregătiți pentru implementare la 1 iulie, deși ei zic că erau dar Viorica și PSD-ul sunt nașpa și complice cu transportatorii. Nu avem certitudinea că pe 3 decembrie va exista acest transport metropolitan dar că se vor strădui. Trebuie să stăm cu ochii pe Consiliul Local să se miște pentru că mai sunt necesare 2 hotărâri de Consiliu Local”. 

Cei de la Asociația Metropolitană de Transport din Brașov afirmă că transportul privat de astăzi nu oferă cele mai bune condiții, este evazionist și nu respectă regulile sub nici o formă.

 

 În orele de vârf se va circula din 30 în 30 de minute, pe urmă din oră în oră, seara la 85 de minute urmând ca în weekend să fie și la 2 ore. Orarul se va putea modifica în funcție de necesități.

Până acum au fost introduse liniile RATBV 110 (Brașov-Cristian, 2,5 lei/colătorie), 210 (Brașov – Ghimbav, 2,5 lei/călătorie) și 420 (Brașov – Sânpetu – Bod, 2,5 lei/călătorie până la Sânpetruși 3,5 lei/călătorie până la Bod ). 

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.