Asistent de la Secția de Psihiatrie „Mina 1 Mai“ din Vulcan, suspectat că a furat banii pacienților, timp de mai mulți ani. DIICOT Brașov a intrat pe fir

Un asistent de la secția de Psihiatrie de la Mina 1 Mai – Vulcan este acuzat că timp de mai mulți ani ar fi furat din banii pacienților, fără ca nimeni să sesizeze. Unele dezvăluiri au fost făcute în primăvara acestui an, de noul manager interimar al Spitalului Clinic de Psihiatrie și neurologie Brașov, dr. Nicușor Bîgiu  care spunea la acel moment că la Secția de la Mina 1 Mai au observat mai multe probleme de management, de când a fost instalat în funcție.

Noul manager al Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov a anunțat  atunci că va depune o plângere la Poliție și la Parchet, după o analiză făcută la Secția exterioară,  de Psihiatrie cronici, de la Mina 1 Mai (Vulcan), în care s-a constatat că veniturile pacienților – unii dintre ei fără discernământ – erau încasate de persoane angajate ale spitalului, fără nicio documentație. 

Potrivit digi24.ro, cazul banilor sustrași de la pacienții Secției de Psihiatrie de la Mina 1 Mai – Vulcan, a intrat deja în atenția DIICOT, care a deschis un dosat in rem. Prejudiciul este estimat la jumate de milion de euro. Mai exact, din calculele făcute în primăvară de comisia solicitată de dr. Bîgiu, ar fi vorba de o sumă de 2.302.776 lei care ar fi ajuns altundeva decât la pacienți sau aparținători. Banii provin din indemnizațiile de handicap ale pacienților sau din pensiile lor. 

Situația de la Secția de Psihiatrie de la 1 Mai a făcut și obiectul unei sesizări depuse la conducerea Spitalului, pe 1 aprilie, de curatorul legal al unui pacient de la Secția exterioară de Psihiatrie de la Vulcan.

„Curatorul respectiv, o doamnă, reclamă faptul că nu i s-a comunicat că pacientul intra, încă din 2011, în posesia unor drepturi bănești. Pacientul a ajuns la secția de la Vulcan după ce a fost condamnat, în urma unor acte majore de violență asupra personalului medical din alt spital. Conform legii, curatorul legat trebuie să fie informat asupra drepturilor bănești pe care pacientul pe primește, mai ales că acesta din urmă avea IQ necuantificabil, deci nu putea să-și gestioneze singur resursele financiare. Am aflat ulterior că pacientul avea depus un dosar pentru indemnizație de handicap, dar curatorul legal nu a fost anunțat despre acest lucru“, a explicat, în luna aprilie, managerul Spitalului de Psihiatrie și Neurologie Brașov, dr. Nicușor Bîgiu.

În Secția exterioară de la Vulcan sunt 154 de pacienți, dintre care 51 au tutore legat- adică sunt pacienți care nu au discernământ, iar 103 fără tutore. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.