De săptămâna viitoare, „RATBV-ul pentru elevi” se extinde cu încă o linie

RATBV a  anunțat că pe de marți, 24 septembrie va asigura transport special gratuit pentru elevi și din capătul de linie „Municipal” – cartierul Bartolomeu pentru elevii din ciclul primar, cadrele didactice și nedidactice ale Școlii Gimnaziale nr.6 „Iacob Mureșianu” și ale Colegiului Național „Johannes Honterus”.
Pentru această a doua fază de implementare a proiectului de transport special de elevi, RATBV va aloca trei autobuze ce vor pleca spre unitățile școlare din capătul de linie „Municipal”, urmând să parcurgă traseul Calea Făgărașului – Strada Lungă – Livada Poștei – Strada Mureșenilor – Șirul L. van Beethoven.
În ceea ce privește orarul de circulație: autobuzele vor pleca la orele 07.25 din capătul de linie „Municipal” și vor opri
doar în următoarele stații:
  •  orele 07.35 – cap linie Livada Poștei (pe primul peron, în fața Școlii nr. 6 – nu necesită traversarea străzii);
  • orele 07.40 – stație specială pe Șirul L. van Beethoven.
Și pe acest nou traseu (Municipal/Bartolomeu–Șirul Beethoven) RATBV va  asigura curse dimineața, din capătul de linie „Municipal”, către cele două unități de învățământ menționate, urmând ca în autobuze să aibă acces elevii din ciclul primar, cadrele didactice și nedidactice.
Poliția Locală Brașov va asigura prezența câte unui agent în fiecare autobuz, care va asista copiii atât la urcare și coborâre, cât și la trecerea străzii către intrarea în unitatea de învățământ (cazul Colegiului Național „J. Honterus”). În ceea ce privește realizarea efectivă a transportului din „Municipal”, acesta se va realiza cu un număr de trei autobuze Menarini, cu podea joasă, pentru accesul facil în mijlocul de transport și dotate cu instalații de climatizare performante. Ulterior, funcție de evoluția  numărului de elevi ce vor utiliza acest sistem, RATBV va adapta numărul de autobuze dedicate implementării proiectului. Îmbarcarea elevilor în terminalul „Municipal” se va face din zona parcării pentru autocare, realizându-se marcaje, indicatoare și delimitări ale perimetrului.
„Acest proiect–pilot, inițiat de Primăria Municipiului Brașov, a început din data de 10 septembrie și va fi menținut până la data în care se intră în vacanța de iarnă a elevilor (20 decembrie), respectiv fără zilele de sâmbătă și duminică, fără zilele de sărbători legale și cele din perioada vacanțelor școlare. Autobuzele care vor circula în cadrul acestui proiect – pilot vor purta pe tabelele informative de traseu mesajul «Transport elevi»”, a precizat conducerea RATBV. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.