Munții Făgărașului vor fi populați cu zimbri din Rezervația de la Vama Buzăului

Câțiva zimbri crescuți în rezervația de la Vama Buzăului au mari șanse să fie eliberați în Munții Făgărașului. Fundația Conservation Carpathia are un proiect de populare a zonei Munților Făgărașului, iar în acest sens, rezervația de la Vama Buzăului ar putea pune la dispoziție între patru și șase exemplare, contracost.

„Suntem în discuţii destul de avansate cu conducerea Fundaţiei Conservation Carpathia, iar noi avem în plan să le vindem 4 sau 6 zimbri, la un preţ de cel puţin 2.000 de euro pentru un exemplar. Numărul de exemplare va depinde şi de resursele financiare ale fundaţiei, care, pe lângă cumpărarea animalelor va trebui să suporte şi costurile necesare tranchilizării şi transportului animalelor, operaţiuni care nu sunt chiar simple şi ieftine ”, a declarat Tiberiu Chirilaş, primarul comunei Vama Buzăului.

 

Rezervația de zimbri de la Vama Buzăului este una dintre principalele atracții pentru turiștii care vin în localitate. De altfel, în lunile iulie și august, rezervația de zimbri a avut un număr record de vizitatori, ce  a trecut de 10.000, a declarat Tiberiu Chirilaș care a adăugat că „aceste cifre ne determină să continuăm dezvoltarea turistică a comunei“.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.