RATBV pregătește două noi linii de transport metropolitan pentru legătura Brașov – Sânpetru

Alte două linii de transport metropolitan ar putea fi introduse de anul viitor pentru a asigura legătura dintre Brașov și Sânpetru.  Potrivit unor reprezentanți ai operatorului de transport metropolitan SC RATBV SA, compania a luat deja în calcul încă două trasee pentru a acoperi două dintre cartierele noi din Sânpetru, o comună în plină dezvoltare imobiliară.

Din punct de vedere al transportului metropolitan, comuna Sânpetru este deservită, în prezent, de linia 420 Brașov – Sânpetru – Bod. Încă de la introducerea acestei linii, localnicii au ridicat de mai multe ori problema că cei care locuiesc în noile cartiere ale comunei, respectiv Sânpetru Residence și Lempeș, au de parcurs un drum lung, până la drumul principal, unde se află stația autobuzului de transport metropolitan. 

„Traseul liniei Brașov – Sânpetu – Bod tranzeitează doar comuna, cu opriri în zona drumului principal, fără a intra și în cartierele noi, iar locuitorii din cele două cartiere ar avea de parcurs cam doi kilometri până la cea mai apropiată stație“, a explicat Marian Arhire, reprezentantul USR Sânpetru, unul dintre cei care au ridicat această problemă și vineri, într-o conferință de presă.

Din acest motiv, Arhire spune că a și instituit o petiție, semnată de peste 600 de localnici, pentru a cere ca transportul metropolitan să acopere întreaga comună.

Petiția a ajuns la autoritățile locale și la compania de transport metropolitan, reprezentanții RATBV precizând că au luat în calcul trasee noi pentru a răspunde acestei solicitări, de anul viitor.

Reprezentanții RATBV spun că sunt la curent cu aceste solicitări venite din partea sânpetrenilor și că în ultima perioadă s-au făcut unele propuneri de trasee și unele simulări. Dacă se va ajunge la un acord cu autoritățile locale, cele două linii evaluate până acum, pentru a acoperi noile zone rezidențiale din Sânpetru, ar urma să fie introduse abia de anul viitor, după aprobarea bugetului local.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.