Balizajul şi construcţiile aferente etapei a III-a de la Aeroportul Braşov, contractate pentru 55,12 milioane lei. Câştigătoarele licitaţiei, două firme care vin cu 3 subcontractanţi

Consiliul Judeţean Braşov a desemnat câştigătorul contractului pentru proiectarea şi execuţia balizajului şi construcţiile aferente etapei a III-a a Aeroportului Internaţional Braşov Ghuimbav. La data limită de 10 septembrie, au fost înregistrate trei oferte pentru acest contract, cu valoare estimată de 74,128 milioane lei fără TVA, depuse de Asocierea Electrogrup – Electroprecizia AG SRL, SC Societatea de Constructii Napoca SA şi SC Construcţii SA. În urma evaluării comisiei de specialitate, câştigătoarea fost desemnată oferta depusă de Asocierea Electrogrup –  Electroprecizia AG SRL, care va realiza proiectul şi lucrările pentru 55,124 milioane lei, fără TVA.

Subcontractanții propuși de către Asocierea Electrogrup – Electroprecizia AG sunt Viarom Construct, care urmează să subcontracteze 57% din execuția lucrărilor la banda pistei, SC Tractebel Engineering SA, care va prelua 4% din proiectarea sistemului de balizaj și din proiectarea benzii pistei, și SC COL- AIR Trading SRL, care se angajează să realizeze 26% din execuția instalării sistemului de balizaj. 
 
Potrivit ofertei declarate câștigătoare, proiectarea și execuția construcțiilor și instalațiilor balizajului totalizează 18.749.156,84 lei fără TVA. Sunt prevăzute 3 luni pentru realizarea documentațiilor tehnice, 3 luni pentru execuția lucrării și o perioadă de garanție de 60 luni. Valoarea proiectării și execuției amenajării benzii pistei este de 36.375.688,76 lei fără TVA. Pentru realizarea
documentațiilor tehnice vor fi alocate 3 luni, execuția propriu-zisă a lucrării va dura 8 luni, iar garanția va fi tot de 60 de luni. Contractul cu Asocierea Electrogrup – Electroprecizia AG SRL ar putea fi semnat de conducerea CJ Brașov în 11 noiembrie, după expirarea perioadei de contestații. 
 
„Sunt bucuros că am parcurs încă o etapă în proiectul Aeroportului Internațional Brașov și am speranța că această procedură nu va fi contestată, astfel încât să putem încheia contractul la termenul stabilit. Continuăm demersurile pentru realizarea infrastructurii aeroportuare și pregătim documentațiile necesare certificării Aeroportului. În egală măsură ne ocupăm de demersurile la Uniunea Europeană pentru recuperarea investiției noastre din fonduri europene. Am toată convingerea că odată cu implementarea sistemului de balizaj și construirea terminalului, până la sfârșitul anului 2020 Aeroportul Internațional Brașov va fi gata în proporție de 90%”, afirmă președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.