Codlenii pot vedea pe telefon cât de poluat este orașul lor

Primăria Coldea va monitoriza activ calitatea aerului din oraș, cu ajutorul unei instalații care va măsura nivelul particulelor în suspensie (particule cauzatoare de cancer la plămâni și alte organe vitale) PM 2.5 și PM10. De asemenea, va fi monitorizată și presiunea atmosferică, temperatura aerului, umiditatea, dar și nivelul de zgomot din Codlea.



„Deja măsurătorile realizate de acest dispozitiv pentru monitorizarea aerului sunt alarmante. De exemplu, sâmbătă seară s-au atins cote îngrijorătoare. Este inadmisibil să fim otraviți și indiferent despre ce agent economic este vorba, am sesizat lunii comisarii Gărzii de Mediu pentru a face verificări. Îmi doresc pentru Codlea un viitor curat, fără niciun compromis!”, a declarat pentru newsbv.ro viceprimarul cu atribuții de primar, Mihai Cîmpeanu, care spune că au fost obținute deja și  primele date despre calitatea aerului în centrul orașului,

 

Cetățenii pot, la rândul lor, să aibă o imagine a nivelului de poluare și de zgomot descărcând pe telefon, aplicația Eco Pulse din Magazine Play. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.