FOTO. De la IAR Ghimbav, Viorica Dăncilă promite salvarea industriei de apărare

Prezentă azi la IAR Ghimbav pentru o întâlnire cu sindicatele din industria de apărare, VIorica Dăncilă, premierul demis al României promite să sprijine industria de apărare a țării, pentru ca aceasta să se revigoreze.

Deși a repretat repetat de mai multe ori același mesaj, că „industria de apărare este o ramură importantă care trebuie sprijinită“, premierul Dăncilă nu a precizat nici măcar o dată cum va face asta. 



„Am semnat un acord de cooperare pentru a veni în sprijinul industriei de apărare. Este a doua mea vizită aici și de fiecare dată am considerat că trebuie să susținem industria de apărare românească  și în acest sens am avut un dialog constructiv, atât cu conducerea de aici cât cu sindicatele din industria de apărare, la Brașov, după cel de la Palatul Victoria“, a declarat Dăncilă.

Întrebată dacă acest acord include și Airbus, companie care și-a anunțat intenția de a părăsi Brașovul și România, în lipsa unor comenzi ferme din partea Statului român, Viorica Dăncilă a răspuns afirmativ, fără a preciza însă, nici de această dată, și în ce fel. 



„În cadrul acodului am stipulat acest sprijin (pentru industria de apărare (n.n). Urmează să mergem în CSAT, noi am solicitat asta de mai mult timp, dar nu avem răspuns încă. Să sperăm că viitorul guvern o va face, pentru că dincolo de partea politică, important este ce se întâmplă cu industria de apărare românească – este o ramură strategică ce trebuie încurajată și sprijinită. Am avut discuții cu liderii de sindicat și aici și la București  să vedem oportunitățile dar mai ales obstacolele cu care ne confruntăm în domeniu. Nu poți să rezolvi întotdeauna totul dar trebuie să acorzi sprijinul necesar pentru că este o ramură foarte importantă pentru țara noastră, ca membru NATO“, a încheiat premierul Viorica Dăncilă. 

Sindicaliștii din industria de apărare sunt însă mulțumiți de implicarea premierului în revigorarea acestui domeniu.

Constantin Bucuroiu – copreședinte al Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare: „Am solicitat Guvernului condus de doamna Viorica Dăcilă, să facem o cotitură în mersul industriei de apărare. Am găsit o înțelegere deosebită, este a treia întâlnire cu echipa sa. Am creat o direcție care trebuie dusă pe un trend crescător, ca industtia de apărare să redevină ce a fost“.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.