Deputatul traseist de Brașov, Remus Borza, afiliat acum grupului PSD, a fost numit consilier onorific al premierului Orban

Monitorul Oficial a publicat la sfârșit de an, decizia prin care Remus Borza a fost desemnat consilier onorific al premierului Ludovic Orban. Din aceeași calitate, Borza a consiliat-o și pe Viorica Dăncilă, însă numai pentru puțină vreme deoarece el a fost pus pe liber, în urma unei declarații care a iritat conducerea PSD.

Deputatul Remus Borza,ales în 2016 pe listele ALDE Brașov, nu va fi remunerat în calitatea sa de consilier al lui Orban.

Remus Borza a fost administrator judiciar al Hidroelectrica, iar în februarie 2015, a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. Euro Insol, în care Remus Borza era partener, a angajat în numele societății Hidroelectrica firma de avocatură Borza & Asociații pentru 74 de procese pe care compania le avea cu creditorii în timpul insolvenței.

Remus Borza a votat în 2017 împotriva moțiunii de cenzură care a condus la căderea Guvernului Grindeanu. În urma acestui vot, Remus Borza a fost exclus din ALDE, partidul pe listele căruia fusese ales în Parlament, la Brașov, cu un an înainte. 

În mai 2019, premierul Viorica Dăncilă l-a numit prima dată consilier onorific, însă a fost concediat după numai câteva zile din cauza unei declarații care a iritat o parte dintre membrii conducerii PSD.

„Eu pentru asta m-am alăturat acestui efort al Executivului şi al partidului aflat la guvernare. Tocmai încerc să optimizez: sunt prea multe instituţii hipergonflabile, hiper-remunerate, ar trebui şi aici remunerarea să ţină cont de eficienţă şi de competenţă, ar trebui să mai reducem costurile în sectorul public şi să încurajăm mai mult şi să finanţăm investiţiile”, spunea atunci Borza.

Deși Dăncilă l-a demis, din iunie 2019 Borza este afiliat grupului PSD din Camera Deputaților, chiar dacă nu a devenit membru al acestui partid, potrivit site-ului Camerei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.