Guvernul Dăncilă a căzut. 238 de parlamentari au susținut moțiunea de cenzură

238 de parlamentari au votat pentru moțiunea de cenzură de demitere a GUvernului Dăcnilă. Pentru demiterea guvernului era nevoie de minim 233 de voturi. 



„Oficial, era Dragnea s-a terminat“, a fost una dintre primele declarații și îi aparține lui Eugen Tomac, lider PMP. 

„Coșmarul care urmărește România de 3 ani a încetat“, a declarat la rândul său Ludovic Orban, PNL. 

„Parlamentul a demis guvernul PSD care și-a bătut joc de România așa cum nu și-a bătut joc de România nimeni în ultimii 30 de ani. Mulțumesc președintelui Klaus Iohannis pentru implicarea decisivă în succesul acestei moțiuni”, a mai spus Orban, de la Palatul Parlamentului.

În total au existat 245 de voturi exprimate azi în Parlament.

Guvernul Dăncilă este cel de al doilea din actuala legislatură demis, după Guvernul Grindeanu. 

 Guvernul Dăncilă va rămâne, potrivit legii, să îndeplinească numai actele cu caracter individual sau normativ necesare pentru administrarea treburilor publice, fără a promova politici noi, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern. În această perioadă nu poate să adopte ordonanţe şi nici să inițieze proiecte de lege.
 


 
Preşedintele urmează să convoace la consultări partidele parlamentare și va desemna un candidat pentru funcţia de prim-ministru. În termen de 10 zile de la desemnare, candidatul propus pentru funcția de premier vine în Parlament cu echipa guvernamentală, pentru votul de încredere.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.