PNL îl va propune pe Siegfried Mureșan pentru postul de comisar european la Transporturi

Publicația Euractiv.com scrie joi, citând o sursă de rang înalt din cadrul Partidului Popular European (PPE), că Partidul Național Liberal din România (PNL, centru-dreapta), care a fost vârful de lance al moțiunii de cenzură care a dus la căderea guvernului social-democrat de la București, îl va propune pe Siegfried Mureșan, europarlamentar și vicepreşedinte al grupului PPE, pentru preluarea postului de comisar european la Transporturi.
 


 
Într-un interviu pentru Euractiv.com, Mureșan a declarat:
 
„Sub nicio formă președintele Iohannis nu va desemna un premier interimar de la social-democrați. Conducem în sondaje, untem cel mai mare partid de opoziție și suntem învigătorii din alegerile europarlamentare. Facem totodată campanie președintelui țării (pentru prezidențiale – n.r.) și suntem de departe partidul ce se aliniază cel mai mult cu agenda sa pro-UE”.
Premierul demis Viorica Dăncilă a propus inițial doi foști colegi europarlamentari pentru funcția de comisar european, pe Rovana Plumb și Dan Nica, amintește Euractiv.com. Președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a selectat-o pe Plumb, însă această a fost respinsă de Comisia juridică din Parlamentul European, constantând un conflict de interese în cazul său.
 


 
PSD a explorat apoi mai multe nume pentru înlocuirea Rovanei Plumb, dar în final a insistat asupra lui Dan Nica. Însă Nica nu poate fi considerat un expert în domeniul transporturilor, iar o numire a sa ar strica totodată și echilibrul de gen în cadrul Comisiei pe care îl dorește Von der Leyen.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.