Aproape 300.000 de români din străinătate au votat pâna acum. Operațiunea „Șoferi-voluntari la vot în Europa” a fost reactivată: Românii din diaspora oferă transport gratuit pentru cei care nu pot ajunge la secții

Românii din diaspora au venit în număr mare la urne și în cea de-a doua zi de vot, în cele din 835 de secții puse la dispoziție în străinătate. Astfel, peste 270.000 de români au votat la secții în primele două zile, la care se adaugă cei 25.189 care au votat prin corespondență, astfel că, în total 295.636, au votat în Diaspora, până sâmbată la ora 23.00, ora României.

Prezența a depășit-o pe cea din turul unu al alegerilor din 2014, când la vot s-au prezentat puțin peste 160.000 de români. 

270.447 votanți s-au inscris pe liste suplimentare, 25.189 oameni au votat prin corespondență. 

Țările în care au votat cei mai mulți români erau, sâmbătă la ora 20.00, următoarele: 

  • Italia- 48.472
  • Marea Britanie-43.581
  • Germania- 39.022
  • Spania- 33.395;

Pe de altă parte, deș condițiile de vot pentru românii din diaspora sunt mai bune față de alegerile precedente, aceștia având la dispoziție și votul prin corespondență, dar si trei zile pentru a merge la secții, voluntarii-șoferi care vor să-i ajute pe cei care au dificultăți de deplasare s-au mobilizat din nou, așa cum au făcut-o și la europarlamentarele din mai.

Grupul de Facebook „Voluntari-șoferi la vot în Europa” a fost reactivat astfel încât cei care nu au cum să ajungă la secții pot apela la ajutorul unor șoferi din regiune care s-au oferit să-i transporte gratuit.

„Vă rugăm insistent să folosiți funcția de căutare pe grup. Este o mobilizare genială atât a colegilor șoferi cât și a voluntarilor. Nu putem să gestionăm rapid cererile și ofertele fără ajutorul dvs. Vă las o explicație video și va rugăm să folosiți căutarea pe grup. Spor la vot și drumuri line. #ImpreunaSuntemMaiBuni”, se arată într-un mesaj postat pe pagina grupului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.