PSD Brașov cere excluderea lui Nicolae Bădălău, după noul „derapaj“ al parlamentarului

PSD Braşov cere excluderea lui Niculae Bădălău din partid, în urma afirmaţiilor cu privire la românii din diaspora, social-democrații brașoveni arătând că „reformarea PSD nu se face cu declaraţii defăimătoare la adresa românilor din ţară sau din străinătate“.  

„România este una singură, suntem un singur popor, indiferent că suntem acasă sau peste hotare. Considerăm ca incalificabile declaraţiile făcute de Niculae Bădălău şi nu susţinem un astfel de limbaj la adresa cetăţenilor români din străinătate. Ne disociem de aceste declaraţii şi suntem convinşi că opinia domnului Bădălău este singulară la nivelul PSD. În opinia noastră, toţi cetăţenii români din diaspora sunt oameni oneşti, oameni care muncesc din greu pentru familiile lor. Ei trebuie să fie ajutaţi şi motivaţi să se întoarcă în ţară, însă prin măsuri concrete, nu prin declaraţii defăimătoare“, spun reprezentanţii PSD Braşov, potrivit unui comunicat de presă.

PSD Brașov crictică, de asemenea, modul în care Bădălău a fost expresia „fetiţele alea“ şi îi transmit acestuia că „în străinătate trăiesc şi muncesc tineri, antreprenori, cercetători, medici şi profesori, oameni care îşi construiesc vieţi noi în ţările adoptive“. 

„Exprimarea «fetiţele alea» ar trebui mai degrabă să ne îngrijoreze prin prisma fenomenului traficului de persoane, fenomen agravant, care trebui combătut cu fermitate de autorităţile statului român. «Fetiţele alea» sunt victime care au nevoie de ajutor, nu de declaraţii defăimătoare. Îi transmitem domnului Bădălău că în străinătate trăiesc şi muncesc tineri, antreprenori, cercetători, medici şi profesori, oameni care îşi construiesc vieţi noi în ţările adoptive”, se arată în comunicat.Conform organizaţiei braşovene, „PSD nu se va putea reforma cu adevărat atâta timp cât astfel de derapaje sunt acceptate“.

„Poziţia noastră este naturală, mai ales că mâine sărbătorim Ziua Naţională, prilej de reflecţie şi de celebrare a unităţii poporului român“, mai afirmă reprezentanţii PSD Braşov.

Reamintim că preşedintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a făcut vineri o declaraţie defăimătoare la adresa românilor din diaspora, spunând că în străinătate ar fi „700.000 de oameni (…) care au paşapoartele cu domiciliu“, restul fiind „fetele alea de le duc ăştia“. „Acum e discuţie pe câte locuri dăm în diaspora. (…) E clar că dacă mărim numărul şi cer 15… Astăzi au patru cu doi (parlamentari – n.r.) pe diaspora. (…) Ei au 700.000 de oameni (…) care au paşapoartele cu domiciliu, care sunt legale. Restul, până la trei, cinci milioane – că se vehiculează tot felul – sunt fetele alea de le duc ăştia, nu ilegal, dar… Şi vor să li se calculeze posturile de parlamentar pe toţi care bănuiesc că sunt ei acolo (…). Nu mai vor pe numărul exact pe care-l are ministerul“, a spus Bădălău.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.