STS a realizat o pagină web pentru prezentarea datelor provizorii la alegerile prezidențiale. Datele provizorii vor fi disponibile pentru oricine, fără user și parolă

STS a confirmat sâmbătă, într-un răspuns trimis HotNews.ro, că a realizat o pagină web pe care pot fi prezentate datele provizorii ale alegerilor prezidențiale, precizând însă că „actualizarea, respectiv frecvența actualizării acestei pagini web este responsabilitatea” Autorității Electorale Permanente. Datele provizorii vor fi accesibile pe site-ul AEP pentru toată lumea, fără user și parolă, au declarat pentru HotNews.ro surse din Autoritatea Electorală Permanentă.De pe această pagină, „fișierele .csv generate pot fi descărcate cu conturile utilizatorilor din rețeaua închisă a Biroului Electoral Central”, a adăugat STS.

Autoritatea Electorală Permanentă a solicitat STS doar în urmă cu o zi „sprijin pentru prezentarea datelor din fișierele .csv care conțin corelațiile și verificările de la nivelul secțiilor de votare, în formă grafică”.

 Potrivit surselor HotNews.ro, această pagină ar fi fost realizată în cursul nopții de vineri spre sâmbătă.

Iată mai jos răspunsurile STS transmise sâmbătă:

  • „Conform Deciziei BEC 54/2019, Anexa 1, din SIMPV se transmit către SICPV datele introduse pe tabletă pentru verificarea corelațiilor, precum și poza procesului verbal încheiat în secție. Sistemul trebuie să permită exportul acestor date în format .csv.
  • Fișierele .csv generate pot fi descărcate cu conturile utilizatorilor din rețeaua închisă a Biroului Electoral Central. Menționăm că există utilizatori din AEP care au rol de administrator în acest sistem.
  • Autoritatea Electorală Permanentă a solicitat STS, în data de 08.11.2019, sprijin pentru prezentarea datelor din fișierele .csv care conțin corelațiile și verificările de la nivelul secțiilor de votare, în formă grafică.
  • Astfel, STS a realizat o pagină web statică de prezentare a informațiilor din corelații, care a fost pusă la diapoziția AEP, conform solicitării. Actualizarea, respectiv frecvența actualizării, acestei pagini web este responsabilitatea AEP, care este proprietarul domeniului/subdomeniului.
  • Datele la care faceți referire vor fi accesate printr-un cont de administrator de sistem al AEP și vor fi transferate periodic, pe pagina web descrisă mai sus, prin grija personalului AEP care este titularul contului de administrator”.Aceste precizări au venit după un apel fără precedent al STS, care a afirmat, într-un comunicat publicat în seara zilei de vineri, 1 noiembrie, că Autoritatea Electorală Permanentă nu a mai cerut publicarea rezultatelor provizorii iar acest lucru nu mai asigură „același nivel de transparență ca la europarlamentare”.

„Aplicațiile dezvoltate de STS permit publicarea rezultatelor alegerilor prezidențiale cu aceeași transparență și vizibilitate ca în cazul alegerilor europarlamentare. Considerăm că nepublicarea rezultatelor provizorii nu asigură același nivel de transparență ca în cazul alegerilor din 26 mai”, afirma atunci STS.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.