Autocarul FC Braşov ajunge în posesia primăriei. Municipalitatea a cumpărat mai multe bunuri ale fostului club, cu 22.000 de lei

Primăria Brașov a cumpărat de la FC Brașov aflat, în faliment, mai multe echipamente și dotări, de la Stadionul Tineretului, achitând 22.000 de lei. Printre bunurile mobile cumpărate se află autocarul pe care l-au folosit fotbaliștii de la FC Brașov, tabelele de scor și porțile terenului de fotbal.



Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, Municipalitatea a cumpărat următoarele:

  • centrale termice;
  • aparate de pregătire fizică;
  • tabele electronice;
  • porți de fotbal;
  • tunelul de acces al sportivilor;
  • autobuz; 
  • două tractorașe de tuns iarba.

Unele dintre aceste bunuri, cum sunt echipamentele de întreținut gazonul sau porțile, vor  putea fi folosite la alte baze sportive ale Municipalității, respectiv la stadioanele Carpați și Metrom. 



Administratorul judiciar al clubului a scos la licitaţie mai multe bunuri, însă municipalitatea le-a cumpărat din postura de unic
ofertant.  

Reamintim că, în octombrie 2019, stadionul Tineretului a intrat oficial în patrimoniul municipiului Braşov, după o decizie definitivă a Curţii de Apel Braşov. O ultimă încercare a administratorului judiciar al FC Braşov, Gheorghe DFLoroi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a eşuat înainte de a începe procesul pe fond din lipsa unor probe temeinice. Falimentul a închis porţile la FC Braşov pe 27 septembrie 2017. Legendarul club braşovean, sufocat de datorii imense, de multe milioane de euro, şi-a încetat oficial activitatea în toamna lui 2017, după declanşarea procedurii de intrare în faliment. Echipa de fotbal FC Braşov a fost înregistrată la Federaţia Română de Fotbal în 1937. A fost prima echipă din România care a câştigat o cupă internaţională: Cupa Balcanică, în anul 1961. Din păcate, trofeul nu e de găsit de ani buni. FC Braşov se mai poate lăuda cu un loc 2 în Divizia A, cu un loc 3, dar şi cu mai multe semifinale în Cupa României.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.