Brașovul a renunțat la ceremoniile matinale. Parada militară de 1 Decembrie începe la ora 13.00

Prefectura Brașov a anunțat că, în parteneriat cu Consiliul Județean Brașov și Primăria Municipiului Brașov și cu sprijinul Garnizoanei Brașov organizează activitățile prilejuite de sărbătorirea Zilei Naționale a României. Anul acesta, ceremonia nu va mai fi dimineața, ci va începe la ora 13.00, astfel încât să nu fie o pauză prea mare până la aprinderea luminițelor de Crăciun, eveniment  programat la ora 17.30 în Piața Sfatului. 

Programul manifestărilor: 

Ora 13.00: Bulevardul Eroilor 

  • Întâmpinarea prefectului județului Brașov, însoțit de comandantul Garnizoanei Brașov.
  • Ceremonia militară și religioasă.   
  • Prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă.
  • Intonarea   Imnului Național al României, după care va fi oficiat serviciul religios.
  • Discursuri ale oficialităților.  

 Ora 13.30: Bulevardul Eroilor

Defilarea personalului și a tehnicii va începe de la ora 13:30, pe traseul: giratoriul Livada Poștei – Teatrul Sică Alexandrescu. Detașamentul va fi format din comandant, drapele de luptă, precum și din 13 plutoane de câte 19 militari din structurile MApN și MAI. Vor fi prezentate 11 mijloace tehnice ale Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, cinci ale Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, patru ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și ale Grupării Mobile de jandarmi „Burebista”, opt ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” Brașov și trei mijloace tehnice ale Poliției Locale Brașov.

Orele 13.00 – 15.00: Aleea pietonală de la Parcul Central „Nicolae Titulescu”

Pe aleea pietonală dintre Parcul Nicolae Titulescu și Bulevardul Eroilor, între 13.00 și 15.00, instituțiile din M.Ap.N și M.A.I. își vor prezenta dotările specifice: tehnică, armament și echipamente esențiale.

De la ora 19.00: Biserica Neagră – Comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte

La ora 19.00 este programată „retragerea cu torțe”, una dintre activitățile tradiționale ale Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”. Traseul detașamentului de onoare, condus de un ofițer și compus din patru plutoane a câte 43 de militari, va fi: Biserica Neagră – Strada Mureșenilor – Bulevardul Eroilor – Comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.