Brașovul, printre județele cu cele mai multe cazuri noi de rujeolă, în ultima săptămână. Numărul cazurilor confirmate în 2019 a trecut de 18.700

Foto: Arhiva

Alte 66 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate, în ultima săptămână, în nouă judeţe din România, și și de această dată, Brașovul are printre cele mai multe.

Astfel, în perioada 25 – 29 noiembrie, doar la la Mehedinţi au fost raportate mai multe cazuri, respectiv 18 cazuri. La Brașov au fost confirmate 13, în Caraş-Severin – 12, în Neamţ şi Sălaj – câte şapte, în Timiş – cinci, în Satu Mare – două, iar în Buzău şi Gorj – câte un caz.

Și în săptămâna anterioară, Brașovul a raportat un număr mare de cazuri confirmate de rujeolă, respectiv 10, iar de la începutul lunii până la 15 noiembrie, încă șapte. 

Ca urmare, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă raportate în România până în 29 noiembrie este 18.711, din care 64 de decese. Categoriile de vârstă cel mai afectate de rujeolă sunt copiii cu vârste sub un an și cei cu vârste între 1 și 4 ani. 

 

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei protejează copiii împotriva acestei boli, însă în România nouă din zece parinți își vaccinează copiii, comform informațiilor Centrului de Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.