Din Opoziție, Marius Dunca (PSD) a „preluat” discursul liberalilor privind Aeroportul Brașov. Va cere toată suma pentru proiect, de la Guvern. Pentru că acum… se poate

Dacă anii trecuți, liberalii brașoveni reclamau Guvernului PSD că blochează proiectul Aeroportului Brașov, acum, odată cu trecerea social-democraților în Opoziție, s-a „întors roata”. Mai exact, vineri, într-o conferință de presă, președintele PSD Brașov, Marius Dunca, a declarat că Ludovic Orban și PNL nu au în plan finanțarea proiectului Aeroport Brașov-Ghimbav, dar a și reamintit faptul că de la bugetul de stat au fost alocați în anul 2019 bani pentru proiectul aeroportului.   



 

 „Vreau doar să ne uităm la fapte! Guvernul PSD a făcut prima alocare bugetară pentru acest obiectiv. Sunt 23 de milioane de lei, bani care au mers anul acesta în finanțarea proiectului. Niciodată, niciun guvern PNL nu a alocat bani pentru proiectul acesta, deși vorbim despre el de aproape 10 ani de zile. Pentru prima dată, Guvernul PSD, prin Ministrul Fondurilor Europene, prin Roxana Mînzatu – brașoveancă, a negociat cu Comisia Europeană din prima zi de mandat pentru ca Aeroportul să intre pe lista de aplicații pentru finanțare cu bani europeni”, a declarat Dunca. 



Totuși, trebuie precizat faptul că sumele de la bugetul de stat pentru Aeroportul Brașov nu au fost propuse de Guvern, ci de parlamentari, care au amendat Legea bugetului de stat pe anul 2019. Mai exact, la propunerea parlamentarilor UDMR, Județul Covasna a primit 10 milioane de lei, pentru a susține proiectul Aeroportului Brașov (bani care au fost transferați de la Covasna la Brașov), iar conform unui amendament propus de PSD, Județul Brașov a mai primit 13 milioane de lei pentru același obiectiv de investiții. 

Tot vineri, președintele PSD Brașov a anunțat că social democrații vor solicita viitorului Guvern PNL ca în bugetul pentru anul 2020 să aloce suma integrală necesară finalizării aeroportului. 



„Solicităm viitorului Guvern PNL, ca în proiectul de buget pentru anul 2020, să includă 145.581.179 milioane de lei, întreaga sumă necesară pentru terminalul aeroportului. Dacă ei au acuzat Guvernul PSD că nu a făcut alocarea integrală, să demonstreze angajamentul Guvernului PNL și să aloce întreaga sumă în cadrul bugetului pe anul 2020”, a mai spus Dunca.

De altfel, această solicitare reprezintă o copie fidelă a solicitărilor PNL de anii trecuți, care, la fel, solicitau finanțarea integrală a aeroportului. Atunci, social-democrații brașoveni, inclusiv Marius Dunca, susțineau că solicitarea este nerealistă.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.