Spitalul Clinic Județean de Urgență vrea să dezvolte chirurgia cardiacă. Deocamdată se fac achizțiile de aparatură medicală

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov se vor putea face intervenții chirurgicale cardiace mai complexe. Deocamdată „se pregătește terenul”, planul fiind în stadiul de recrutare a specialiștilor și de achiziție a unor echipamente medicale. Dacă în ceea ce privește atragerea specialiștilor, totul depinde de abilitățile de negociere, în când se pune problema cumpărării unor aparate apar problemele birocratice.

Astfel, în ședința de plen, Consiliul Județean Brașov a aprobat o hotărâre prin care se  majorează cofinanţărea din partea administraţiei judeţene pentru achiziţionarea unul echipament pentru „Județean” prin programul derulat de Ministerul Sănătăţii. În versiunea iniţială, prin acest program, Ministerul Sănătăţii contribuia cu 90% din valoarea aparaturii, iar diferenţa de 10% revenea Județului Brașov.  

Mai exact, unitatea sanitară a solicitat suplimentarea contribuţiei Consiliului Judeţean Brașov cu suma de 573.460 lei pentru dispozitivul „maşina cord pulmon”. 

 „Înţeleg că acolo va trebui să completăm contribuţia noastră, pentru că procentul iniţial de 10% nu este suficient şi va trebui să alocăm spre 40% – 50%”, a explicat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea. 

„Unitatea sanitară motivează această solicitare prin faptul că echipamentul nu a fost regăsit în SICAP -catalogul electronic al produselor şi astfel prețul estimat de personalul de specialitate din secția TI coronarieni a fost mai mic decât cel din singura ofertă depusă în urma iniţierii procedurii de achiziție.  Valoarea finală estimată a maşinii cord pulmon este de 1.137.460 lei față de 564.000 lei (cât a fost estimat inițial), diferenţa de 573.460 lei reprezentând suma cu care se majorează contribuţia Consiliului Judeţean Braşov”, se arată în actul normativ aprobat de aleșii județeni. 

 

 

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.