Orban: „Angajările la stat se făceau pe ușa din dos, pe pilăraie, pe nepotism sau pe bază de carnet de partid“. Ministrul Finanţelor a semnat blocarea concursurilor la ANAF

Concursurile pentru posturile din ANAF, precum cele anunțate pe 18 octombrie de angajare a 66 de șefi, vor fi amânate până în martie, reiese din declarațiile ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, care a precizat că a semnat un ordin.
 
 


„Am semnat deja un ordin pentru a amâna până în martie concursurile din ANAF. Vom vedea și procedura prin care se fac aceste concursuri în viitor. Mai multe detalii vor fi prezentate săptămâna viitoare“, a spus proaspătul ministru al Finanțelor, citat de HotNews.ro.  

La rândul său, premierul Ludovic Orban, a spus că vrea să schimbe modalitatea de organizare a concursurilor.
 
„Nu putem accepta ca conducători de instituții publice la final de mandat să declanșeze concursuri pe scară largă, viciate, prin care nu s-a făcut publicitate, la care nu pot să participe toți aceia care ar dori pozițiile scoase la concurs și mai ales nu acceptă ca modul în care se organizează concursul. Intenționăm să modificăm regulile privind organizarea concursurilor publice. Intenția noastră este să asigurăm transparență totală. Criterii foarte clare de evaluare. Transparență integrală, inclusiv faza interviurilor“, a spus Orban.
  
Potrivit acestuia, în comisiile de selecție vor să introducă, pe lângă reprezentanții conducerii politice a ministerului, și reprezentanți ai mediului academic, oameni care să poată face evaluare obiectivă.
 
„Trebuie să depășim această perioadă în care angajările se făceau pe ușa din dos, pe pilăraie, pe nepotism sau pe bază de carnet de partid. Trebuie deschis concursul către toate competențele din societate, astfel încât cei mai valoroși oameni să ajungă să dețină funcțiile publice de conducere și posturile de execuție“, a afirmat premierul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.