Asociaţie sportivă din Braşov, trimisă în judecată de DNA, pentru fraudă cu fonduri europene

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată, a Asociaţiei „Clubul Sportiv Montan Altitudine“ şi a reprezentantului său, într-un dosar de fraudă cu fonduri europene. 



Mai exact, DNA a dispus trimiterea în judecată a reprezentantului legal al Asociației „Clubul Sportiv Montan Altitudine”, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete (dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene), în formă continuată şi a Asociaţiei „CLUBUL SPORTIV MONTAN ALTITUDINE”, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete. 

În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată în stare de libertate şi doi administratori au unor societăţi comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. 



În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

„În perioada 2012-2014, în contextul derulării proiectului „Cheile Râșnoavei – Turism și Aventură”, reprezentantul legal al Asociației “Clubul Sportiv Montan Altitudine”, beneficiind de ajutorul celorlalți doi oameni de afaceri, ar fi depus la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, mai multe documente false în vederea obținerii pe nedrept de fonduri europene.
Documentele respective făceau referire la proceduri de achiziții care nu au fost desfășurate în realitate și la diferite cheltuieli pretins a fi efectuate.  Prin aceste demersuri, beneficiarul fondurilor nerambursabile ar fi intrat, pe nedrept, în posesia sumei de 219.446 lei, sumă cu care Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a comunicat că se constituie parte civilă în procesul penal“. 

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului și a popririi asigurătorii asupra conturilor bancare aparținând inculpaților.
De asemenea, s-a dispus mai dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin ultimilor doi inculpați.



Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brașov cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Clubul Sportiv Montan Altitudine, cu sediul în Râşnov, este condus de Ovidiu Popescu. De numele acestuia şi al asociaţiei pe care o conduce sunt legate performanţele Crinei Coco Popescu şi a Getei Dor Popescu, aceasta din urmă decedată într-un accident montan. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.